autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Pui pane cu pesmet si garnitura de spanac picant

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Ingrediente
4 pulpe intregi de pui,, 300 g frunze spanac,, 5 linguri pesmet,, 1 morcov, , 1 patrunjel,, 1 felie de telina,, 1 ceapa,, 2 ardei peperoni,, 2 oua,, patrunjel verde,, 4 linguri faina,, 150 ml ulei pentru prajit,, 3 linguri ulei de masline/unt cat o nuca,, 20 g branza topita/cascaval,, sare, piper, paprika, cimbru, curry,, optional 1 cub concentrat de pui

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Taiati pulpele de pui in doua si puneti-le la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare, impreuna cu zarzavaturile curatate si spalate. Lasati sa fiarba 15 minute, la foc mic, apoi scoateti carnea. (Cu zeama ramasa faceti o supa delicioasa)
Intre timp pregatiti din oua si 3 linguri de faina un aluat subtire si in alta farfurie pesmetul in care adaugati piper si paprika. Condimentati pulpele fierte cu cimbru, curry si sare (concentrat de pui), dati-le prin aluat, prin pesmet si puneti-le la prajit in uleiul incins.
Lasati sa se prajeasca pulpele cate 4-5 minute pe fiecare parte, pana devin aurii si scoateti-le pe o hartie absorbanta.
Pana se prajeste puiul, preparati garnitura de spanac picant astfel: puneti la calit frunzele de spanac intregi, spalate si zvantate, intr-o tigaie antiaderenta in care ati topit untul (in ulei de masline), dupa cateva minute adaugati peperoni felii subtiri, condimentati, adaugati branza topita si amestecati usor pana scade zeama.
Puneti pe platou bucati de pane, garnitura, apoi decorati cu frunzele de patrunjel, feliute de peperoni, salata sau muraturi dupa preferinta.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pane cu pesmet si garnitura de spanac picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Taiem carnea de miel in bucati nu prea mari, o spalam bine si o lasam pe un servet de hartie sa se

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Cotlet cu ciuperci la cuptor

Cotlet cu ciuperci la cuptor

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Ardeiul kapia

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

    yami yami ce bun e...Bravo!*****

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

    O bunatate,sunt sigura ca a fost un deliciu.Ai votul meu si nota 10 cu multe stelute.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Frumoasa prezentarea,sunt sigura ca este un deliciu.Felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe intregi de pui,
  • 300 g frunze spanac,
  • 5 linguri pesmet,
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel,
  • 1 felie de telina,
  • 1 ceapa,
  • 2 ardei peperoni,
  • 2 oua,
  • patrunjel verde,
  • 4 linguri faina,
  • 150 ml ulei pentru prajit,
  • 3 linguri ulei de masline/unt cat o nuca,
  • 20 g branza topita/cascaval,
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru
  • curry,
  • optional 1 cub concentrat de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

yami yami ce bun e...Bravo!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Foietaj cu carne
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania