autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui pane rece

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 4-6 copane de pui, , 6 linguri faina, , 2 linguri boia, , sare, , piper negru, , 2 oua, , 100 g pesmet, , 6 linguri ulei de masline, , 75 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-o farfurie mai mare faina cu boiaua de ardei si se condimenteaza puternic cu sare si piper. Separat, se bat ouale intr-un castron, iar pe o alta farfurie se pune pesmetul.
Se toarna faina peste fiecare copan si se scutura, ca sa cada ce este in plus, se iau apoi pe rand, cu ajutorul a doua linguri, si se inmoaie in oul batut, iar pe urma se tavalesc prin pesmet, pana ce s-au acoperit pe toate partile.
Intr-o tigaie mare se incing untul si uleiul si cand nu mai fac spuma, se prajesc copanele cate 4 minute pe fiecare parte.
Se face focul mai mic, se acopera tigaia cu un capac si se lasa copanele sa se prajeasca incet, inca 20 de minute. Se intorc pe partea cealalta, se prajesc alte 20-25 de minute, luandu-se capacul cam cu 10 minute inainte sa fie gata. Se scurg copanele pe hartie absorbanta, se lasa sa se raceasca de tot si se invelesc in folie de aluminiu pana cand se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pane rece" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mini rulade cu crusta crocanta

Mini rulade cu crusta crocanta

1. Se face o compozitie din 2 oua batute cu sare,piper,1 lingura de boia de ardei dulce,2 linguri

11 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Clatite brasovene cu ficatei de pui

Clatite brasovene cu ficatei de pui

Se prajesc usor ficateii, in ulei si apoi se lasa la racit , dupa care se toaca marunt. Ceapa

11 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 4-6 copane de pui
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri boia
  • sare
  • piper negru
  • 2 oua
  • 100 g pesmet
  • 6 linguri ulei de masline
  • 75 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate cu taitei de orez