Pui Parmigiano cu sos Marinara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui Parmigiano cu sos Marinara

Ingrediente

  • - piept de pui
  • - 50 grame parmezan
  • - 2-3 felii paine (putin mai uscata)
  • - 1 ou
  • - 1 lingurita oregano
  • - ulei de masline, sare, piper
  • Pentru sos:
  • - 1 kilogram rosii
  • - 4 catei usturoi
  • - cateva frunze de busuioc

Mod de preparare

Pentru sosul marinara, decojim rosiile si le taiem cubulete mai mici. Curatam si pisam usturoiul. Incingem putin ulei intr-o tigaie, adaugam usturoiul si lasam la calit cateva minute. Adaugam rosiile si lasam sa fiarba la foc mediu, pana se ingroasa sosul. Eu am lasat aproximativ 40 minuite. Dup ace este gata se condimenteaza cu sare, piper si busuioc.

Intr-un robot de bucatarie, blenduim parmezanul, feliile de paine rupte bucatele si oregano.

Batem pieptul de pui ca pentru snitele pana devin subtiri. Pregatim o farfurie cu faina, una cu un ou amestecat cu putina apa si alta cu amestecul de paine. Trecem bucatile de pui prin faina, apoi prin ou si in final prin amestecul de paine.

Punem puiul pe o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei de masline, apoi dam tava la cuptor pentru 20-25 minute.

Pofta Buna!

P.S. Multumesc lui Bogdan ptr aceasta reteta :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise