autor:

Ramona

» » Mancaruri cu carne

Pui pe sare

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 septembrie 2009

Ingrediente
un pui, o jumatate de pachet de sare mare(cca 500 g), condimente: sare, boia, piper, usturoi, chilli, maghiran, condimente pentru pui

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se spala puiul, se curata, se imparte in 2 pentru a incapea mai bine pe tava, dar nu este obligatoriu.
Se lasa sa se usuce, apoi se condimenteaza pe ambele parti cu condimentele enumerate mai sus. Se pot pune orice condimente doreste fiecare.
Se aseaza puiul pe in tava in care am pus deja sarea. Puiul nu va lua din sarea de pe tava, ci va lasa o grasime ce se va imbiba in sare.
Se coace la cuptor cca 40 min.

se poate servi cu orice garnitura se doreste, eu am facut cartofi natur, cu unt si maghiran, salata de rosii si sos de usturoi cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui pe sare

Pulpe de pui pe sare

Maioneza de usturoi:5 catei de usturoi se piseaza in mojar si se amesteca cu 2 linguri ulei,1 lingurita

7 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Pulpe de pui pe pat de sare la cuptor

Pulpe de pui pe pat de sare la cuptor

Se spala bine pulpele si se pun la scurs intr-un servet de bucatarie.Pulpele uscate bine se condimenteaza

10 voturi    12 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • cory

    cory (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

    si eu il fac asa, inschimb il si ung bine cu untura si apoi condimente. o bunatate. bravo

  • Cristina Oprica

    Cristina Oprica (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Se poate folosi puiul intreg, jumatati sau chiar bucati (pulpe, piept). Acum 25 de ani, pe cand eram nevoita sa tin regim dupa o hepatita, era una din variantele permise (nu puteam folosi boia, piper sau chilli pentru ca nu aveam voie, dar coriandrul era o alternativa pe care o recomand). Oricum, e foarte bun si sanatos.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Sunt sigura ca este un deliciu.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Foarte bun, desigur.Incearca si cu puiul intreg pentru ca merita, ai sa vezi.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Bun, bun de tot.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • un pui
  • o jumatate de pachet de sare mare(cca 500 g)
  • condimente: sare
  • boia
  • piper
  • usturoi
  • chilli
  • maghiran
  • condimente pentru pui

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

cory (Chef de cuisine)

si eu il fac asa, inschimb il si ung bine cu untura si apoi condimente. o bunatate. bravo

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Friptura de curcan la cuptor