Pui pe sticla

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Pui pe sticla

Ingrediente

  • 1 pui
  • busuioc uscat
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 5 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 rosie decojita
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 canita mica de vin
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el.

Curatam usturoiul si il pisam.

Ceapa verde o taiem bucatele .

Intr-un bol amestecam: uleiul, sare, piper, boia de ardei, busuioc, patrunjel, usturoiul pisat, zeama de lamaie , frunzele de ceapa verde taiate si vinul.

Le amestecam bine de tot , apoi punem puiul si il tavalim pe toate partile prin acest bait.

Il lasam acolo 1-2 ore, timp im care il mai intoarcem.

Luam o sticla , din sticla si o umplem pe 3 sferturi cu apa.

Infingem puiul in sticla.

Asezam sticla intr-o tava, iar in tava punem putina apa.

Pe pui mai taiem si cateva bucatele de unt si feliute de rosie deasupra .

Dam puiul in coptorul incins.

Mai deschidem din cand in cand cuptorul si mai stropim puiul cu bait ce ramane in bol.

Intr-o ora si jumatate , maxim 2 ore puiul este gata, depinde cat de mare este.

Cand este gata il scoatem si servim alaturi de o muratura, o salata sau orice alta garnitura.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise