Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el.
Curatam usturoiul si il pisam.
Ceapa verde o taiem bucatele .
Intr-un bol amestecam: uleiul, sare, piper, boia de ardei, busuioc, patrunjel, usturoiul pisat, zeama de lamaie , frunzele de ceapa verde taiate si vinul.
Le amestecam bine de tot , apoi punem puiul si il tavalim pe toate partile prin acest bait.
Il lasam acolo 1-2 ore, timp im care il mai intoarcem.
Luam o sticla , din sticla si o umplem pe 3 sferturi cu apa.
Infingem puiul in sticla.
Asezam sticla intr-o tava, iar in tava punem putina apa.
Pe pui mai taiem si cateva bucatele de unt si feliute de rosie deasupra .
Dam puiul in coptorul incins.
Mai deschidem din cand in cand cuptorul si mai stropim puiul cu bait ce ramane in bol.
Intr-o ora si jumatate , maxim 2 ore puiul este gata, depinde cat de mare este.
Cand este gata il scoatem si servim alaturi de o muratura, o salata sau orice alta garnitura.
Pofta buna!!!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii