autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui pe sticla

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Ingrediente
1 pui, busuioc uscat, patrunjel uscat, sare, piper, boia de ardei, 5 catei de usturoi, 2 fire de ceapa verde, 1 rosie decojita, 2 linguri ulei, 1 lingura zeama de lamaie, 1 canita mica de vin, 1 lingura unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

17 voturi

Mod de preparare

Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el.
Curatam usturoiul si il pisam.
Ceapa verde o taiem bucatele .
Intr-un bol amestecam: uleiul, sare, piper, boia de ardei, busuioc, patrunjel, usturoiul pisat, zeama de lamaie , frunzele de ceapa verde taiate si vinul.
Le amestecam bine de tot , apoi punem puiul si il tavalim pe toate partile prin acest bait.
Il lasam acolo 1-2 ore, timp im care il mai intoarcem.
Luam o sticla , din sticla si o umplem pe 3 sferturi cu apa.
Infingem puiul in sticla.
Asezam sticla intr-o tava, iar in tava punem putina apa.
Pe pui mai taiem si cateva bucatele de unt si feliute de rosie deasupra .
Dam puiul in coptorul incins.
Mai deschidem din cand in cand cuptorul si mai stropim puiul cu bait ce ramane in bol.
Intr-o ora si jumatate , maxim 2 ore puiul este gata, depinde cat de mare este.
Cand este gata il scoatem si servim alaturi de o muratura, o salata sau orice alta garnitura.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui pe sticla by copilou

Pui pe sticla by copilou

Aveti nevoie de o sticla de 500ml in care se va pune uleiul, vinul si apa pana se umple sticla. Se

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Se lasa puiul la dezghetat, dupa care se spala, se curata de piele acolo unde consideram ca este

17 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 18 august 2014

    Multumesc Roxana pentru apreciere. Sper sa va placa!

  • Roxana_Ghisoiu

    Roxana_Ghisoiu (Bucatar) , 16 august 2014

    Astazi facem pui pe sticla, dupa aceasta reteta..care arata foarte bine :)

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2013

    Am auzit ca berea ii da un gust foarte bun, dar inca nu am incercat!

    • Fara foto

      Tonino Marghella , 30 august 2013

      SUPEEEEERRRRR! :)

    • Fara foto

      cristache , 30 august 2013

      -înfigem* -în sticlă se poate pune bere care îi dă o aromă minunată

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

      Eugen multumesc pentru sugestie.In pahare era bere si nu vin :D

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013

      Multumesc mult Mihai!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Mmmm ce bun e! Si mama facea cand eram copil. Felicitari*****

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      excelenta prezentare !, un singur cusur !, vinul trebuia pus in pahare cu picior la o asa bunatate !

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Va multumesc foarte mult pentru toate aprecierile!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Ce bun trebuie sa fie! Eu fac la rotisor, dar trebuie sa incerc si metoda asta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      e delicios si mi-aduce aminte de copilarie...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Ce rumen si frumos ! Dar cat o fi de bun yumi,yumi.... *****

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Ademenitor !

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Multumesc mult Sidy!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Este delicios...mai ales cu niste mujdei de usturoi linga.....! Vinul vad ca e pe masa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

17 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Roxana pentru apreciere. Sper sa va placa!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Curry usor de pui