Se ia puiul se curata, parleste si se spala, se scot maruntaiele si se spala bine inauntru, dupa care se trece la tamponarea puiului cu hartie absorbanta.
Separat se amesteca: uleiul de palmier, zaharul brun, 2 lingurite pasta de usturoi, o ceasca de vin, cimbru, rozmarin, sare, piper, cu acest amestec se freaca puiul pe ambele parti. Dupa ce s-a frecat puiul se prind feliile de bacon care se sareaza si pipereaza si se pregateste sa se dea puiul la cuptor.
Se pregateste o sticla de ½ sa nu fie sticla de 1L este foarte mare pentru cuptor, care se umple cu apa si pe care se fixeaza puiul sa nu cada in tava. In tava se va pune: apa, ulei, usturoi pisat, boabe de piper si enibahar, foi de dafin, cimbru si rozmarin.
Se da puiul la cuptor aproximativ 1-1 ½, grasimea din bacon va intra in pui si se va topi, se verifica si se unge puiul cu sos-ul din tava de cate ori se poate pentru fragezirea puiului, preparatul este de durata deci trebuie lasat sa se patrunda bine.
Cand este gata se scoate de pe sticla si se serveste alaturi de felii de lamaie si portocale.
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Pofta Buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii