autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Pui pe Sticla

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 martie 2009

Ingrediente
1 pui, 4 felii de bacon, 150 ge de zahar brun, 1 lingura de ulei de palmier, 2 lingurite paste de usturoi si 6 catei de usturoi, 1 ceasca vin alb sec, cimbru, rozmarin, sare, piper, piper boabe, enibahar boabe, foi de dafin dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Se ia puiul se curata, parleste si se spala, se scot maruntaiele si se spala bine inauntru, dupa care se trece la tamponarea puiului cu hartie absorbanta.

Separat se amesteca: uleiul de palmier, zaharul brun, 2 lingurite pasta de usturoi, o ceasca de vin, cimbru, rozmarin, sare, piper, cu acest amestec se freaca puiul pe ambele parti. Dupa ce s-a frecat puiul se prind feliile de bacon care se sareaza si pipereaza si se pregateste sa se dea puiul la cuptor.

Se pregateste o sticla de ½ sa nu fie sticla de 1L este foarte mare pentru cuptor, care se umple cu apa si pe care se fixeaza puiul sa nu cada in tava. In tava se va pune: apa, ulei, usturoi pisat, boabe de piper si enibahar, foi de dafin, cimbru si rozmarin.

Se da puiul la cuptor aproximativ 1-1 ½, grasimea din bacon va intra in pui si se va topi, se verifica si se unge puiul cu sos-ul din tava de cate ori se poate pentru fragezirea puiului, preparatul este de durata deci trebuie lasat sa se patrunda bine.

Cand este gata se scoate de pe sticla si se serveste alaturi de felii de lamaie si portocale.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe Sticla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
PUI PE STICLA LA CUPTOR

PUI PE STICLA LA CUPTOR

Se spala bine puiul,se usuca,se unge cu margarina apoi se da cu vegeta,piper,boia dulce se aseaza

28 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Se lasa puiul la dezghetat, dupa care se spala, se curata de piele acolo unde consideram ca este

17 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Am pregatit si eu dar fara bacon.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

    Delicios......

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

    Hmmmm...........yammi-yammi....trebuie sa incerc si eu sa pun feliute de bacon pe el !!!! Idee buna, felicitari !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Si eu pregatesc puiul pe sticla de ft mult timp, insa nu pun bacon, asa este mai lejer, dar cred ca in modul in care il pregatesti tu.....e mult mai gustos!!!

    • Fara foto

      deeaandreea (Maestru bucatar) , 20 martie 2009

      In general puiul il pregateam la rotisor, si nu de mult am aflat si desptre acest fel de a pregati puiul, si sincer mai des il fac asa. e foarte bun....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • 1 pui
  • 4 felii de bacon
  • 150 ge de zahar brun
  • 1 lingura de ulei de palmier
  • 2 lingurite paste de usturoi si 6 catei de usturoi
  • 1 ceasca vin alb sec
  • cimbru
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • piper boabe
  • enibahar boabe
  • foi de dafin dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit si eu dar fara bacon.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulada de gaina