autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Pui picant chinezesc

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2012

Ingrediente
2 pulpe inferioare de pui, 2 aripi intregi de pui, 2lingurite sos de soia, 14 ardei iuti uscati, 1 praf de sare, ½ lingurita boabe de piper Sichuan, 20 bucati arahide crude, 150ml ulei de palmier

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Sectionam aripiarele, partea superioara/inferioara si impreuna cu pulpele, le trecem sub jet de apa rece, apoi le stergem cu prosoape absorbante. Le punem intr-un bol si presaram sare si sosul de soia peste ele. Le amestecam bine, le acoperim cu folie si le dam la frigider pentru cel putin 30’(eu le-am lasat de seara pana dimineata).
Intr-un wok, punem uleiul si cand este bine incins, adaugam boabele de piper, apoi ardeii iuti intregi. Amestecam usor si cu grija la miros ! v-a fi intepator si iute ! dar in cateva secunde ardeii vor deveni maronii si trebue sa-i scotem din tigaie, ii punem pe o farfurioara si adaugam carnea.
Prajim carnea in uleiul iute, cam 15’, intorcand-o pe toate partile, apoi adaugam dinnou ardeii iuti si mai prajim putin. Cand carnea este aproape gata, adaugam arahidele crude, amestecam totul, mai lasam pret de 1’ si scoatem totul pe servetele absorbante.
Am servit preparatul cu orez fiert la aburi si ornat cu ceapa verde.
PS: In ciuda cantitatii mari de ardei iute folosit, preparatul este deosebit de gustos si numai usor picant !
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant chinezesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui picant chinezesc

Pui picant chinezesc

Aripioarele de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza, se stropesc cu cele 2 lingurite de sos

13 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Copanele rapide

Copanele rapide

Fac un sos din: ulei, usturoi, condimente. Trec pulpele prin acest sos. Incing dubletta cu unt, asez

8 voturi    7 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 august 2012

    Multumesc Alexandrina !

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Yummy, ce bunatate!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Foarte bun!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012

      Multumesc Tanta draga ! ma bucur ca-ti place si de-abea astept sa-mi impartasesti impresiile tale dupa ce incerci reteta :)))

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

      Deoarece se foloseste carne de pui si e picant ,sigur o sa fie printre retetele mele preferate.Felicitari Lia !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

      Multumesc Maria Elena ! Avem culoare, miros, gust, de toate...e un meniu complet.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

      Lia, o somfonie de culori!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

      Lia ce simfonie de culori!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe inferioare de pui
  • 2 aripi intregi de pui
  • 2lingurite sos de soia
  • 14 ardei iuti uscati
  • 1 praf de sare
  • ½ lingurita boabe de piper Sichuan
  • 20 bucati arahide crude
  • 150ml ulei de palmier

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Multumesc Alexandrina !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Rulada de pui in crusta de alune