Pui prajit by Jamie Oliver

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Pui prajit by Jamie Oliver

Ingrediente

  • -carne de pui (eu am folosit 3 pulpe intregi)
  • -2 crengute rozmarin
  • -100 g sare
  • -1 lingurita piper negru macinat
  • -3 frunze dafin
  • -1 catel usturoi
  • -500 ml lapte batut
  • -150 gr faina
  • -2 lingurita boia de ardei
  • -1 lingurita pudra de usturoi
  • -ulei

Mod de preparare

Intr-o cratita mai mare (trebuie sa ne incapa carnea de pui) punem 100 g sare, crengutele de rozmarin, piper, o lingurita boia, catelul de usturoi feliat, frunzele de dafin si 0.5 litri de apa. Punem pe foc si lasam sa dea in clocot. Mai punem o cana de apa si lasam sa se raceasca.

Pana se raceste apa cu condimentele curatam carnea, o spalam in apa rece si o lasam la scurs putin.

O punem in marinata si mai adaugam putina apa daca mai trebuie. Carnea trebuie sa fie acoperita. Punem capacul si dam la frigider pentru 10-12 ore.

Dupa 10-12 ore luam carnea de pui din marinata si o punem intr-un alt vas. Turnam peste ea laptele batut si o amestecam bine astfel incat sa fie peste tot cu lapte batut. Mai lasam in vas acoperita inca 4-8 ore.

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu pudra de usturoi si boia (se mai pot adauga aici condimentele preferate).

Pe foc punem la incins un vas mai mare cu ulei , trebuie sa avem ulei mult si sa fie incins cand vom pune carnea.

Mai pregatim o tava pe care o putem pune in cuptor si pornim cuptorul la 180 grade.

Luam bucatile de carne le dam prin faina si le prajim pana se rumenesc in ulei incins. scurgem de ulei si asezam in tava.

Dam tava la cuptor pentru 30-40 minute.

Serviti calde cu garniture si salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise