autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui provensal

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 pui mai maricel (circa 1,8 kg), , sare, , piper, , 3 linguri ulei, , 1 catel de usturoi, , 1/2 lingurita cimbru uscat, , 2 ardei grasi - eventual rosii (300 g), , 2 dovlecei (300 g), , 200 g rosii mici.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200°C. Se spala puiul, se zvanta, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de la aragaz. Se amesteca uleiul cu usturoiul presat si cu cimbrul uscat, se unge puiul, se baga la cuptor si se prajeste circa 30 de minute la 200°C. Ardeii si dovleceii, curatati si spalati, se taie fasii, respectiv rondele, si se pun in tava printre bucatile de pui. Se adauga sare si piper, se baga din nou la cuptor si se mai lasa aproximativ 30 de minute. Cam cu 10 minute inainte de a le scoate din cuptor se adauga si rosiile (intregi sau taiate in doua). Puiul astfel preparat se serveste cu paine alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui provensal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui provensal

Pui provensal

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade C. Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei cu carne si crema de cocos

Dovlecei cu carne si crema de cocos

Pentru inceput vom spala dovleceii sub jet de apă,ii curatam de coaja, îii taiem in jumătăţi,

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 pui mai maricel (circa 1,8 kg)
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 ardei grasi - eventual rosii (300 g)
  • 2 dovlecei (300 g)
  • 200 g rosii mici.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc