autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui „provenzale”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 copane de pui, , 1-2 linguri ulei de masline, , 1 ceapa potrivita taiata marunt, , 2 catei de usturoi presati sau zdrobiti, , 2 ardei grasi rosii (mari) taiati fasii, , 400 g rosii decojite (din conserva), cu zeama cu tot, , 1 lingura bulion, , 1/4 ceasca vin dulce, , 1/2 lingurita zahar, , 1/3 ceasca busuioc tocat marunt, , 1/2 ceasca masline negre fara samburi, taiate in doua, , sare, , piper negru macinat.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se prajesc copanele la cuptor sau pe gratar.
Se incinge uleiul intr-o tigaie grea de fonta si se calesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul si ardeii. Se adauga rosiile decojite cu zeama cu tot, bulionul, vinul si zaharul si se lasa sa dea in clocot. Se face focul mai mic si se fierb aproximativ 10 minute, pana ce se ingroasa sosul.
Se incorporeaza bucatile de pui, busuiocul si maslinele si se lasa pe foc pana ce se incing - amestecand intruna. Puiul astfel preparat se serveste fierbinte, cu salata verde si chifle proaspete, crocante.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui „provenzale”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu ardei copt prajit la tigaie

Ficatei de pui cu ardei copt prajit la tigaie

Spalam ficatul de de pasare si ii lasam la scurs.Separat punem si tocam in fasiute ardeiul copt(il

41 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 copane de pui
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa potrivita taiata marunt
  • 2 catei de usturoi presati sau zdrobiti
  • 2 ardei grasi rosii (mari) taiati fasii
  • 400 g rosii decojite (din conserva)
  • cu zeama cu tot
  • 1 lingura bulion
  • 1/4 ceasca vin dulce
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/3 ceasca busuioc tocat marunt
  • 1/2 ceasca masline negre fara samburi
  • taiate in doua
  • sare
  • piper negru macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne de porc