autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui „provenzale”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 copane de pui, , 1-2 linguri ulei de masline, , 1 ceapa potrivita taiata marunt, , 2 catei de usturoi presati sau zdrobiti, , 2 ardei grasi rosii (mari) taiati fasii, , 400 g rosii decojite (din conserva), cu zeama cu tot, , 1 lingura bulion, , 1/4 ceasca vin dulce, , 1/2 lingurita zahar, , 1/3 ceasca busuioc tocat marunt, , 1/2 ceasca masline negre fara samburi, taiate in doua, , sare, , piper negru macinat.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se prajesc copanele la cuptor sau pe gratar.
Se incinge uleiul intr-o tigaie grea de fonta si se calesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul si ardeii. Se adauga rosiile decojite cu zeama cu tot, bulionul, vinul si zaharul si se lasa sa dea in clocot. Se face focul mai mic si se fierb aproximativ 10 minute, pana ce se ingroasa sosul.
Se incorporeaza bucatile de pui, busuiocul si maslinele si se lasa pe foc pana ce se incing - amestecand intruna. Puiul astfel preparat se serveste fierbinte, cu salata verde si chifle proaspete, crocante.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui „provenzale”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada din piept de pui

Rulada din piept de pui

Pieptul de pui se bate ca pentru snitele. Se condimenteaza. Pe pieptul de pui se aseaza: o felie

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Se pun la fiert legumele curatate si puiul...se urmareste sa se ia spuma...in timpul fierului se

275 voturi    26 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 copane de pui
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa potrivita taiata marunt
  • 2 catei de usturoi presati sau zdrobiti
  • 2 ardei grasi rosii (mari) taiati fasii
  • 400 g rosii decojite (din conserva)
  • cu zeama cu tot
  • 1 lingura bulion
  • 1/4 ceasca vin dulce
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/3 ceasca busuioc tocat marunt
  • 1/2 ceasca masline negre fara samburi
  • taiate in doua
  • sare
  • piper negru macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficatei sote cu piure de cartofi noi