autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui „provenzale”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 copane de pui, , 1-2 linguri ulei de masline, , 1 ceapa potrivita taiata marunt, , 2 catei de usturoi presati sau zdrobiti, , 2 ardei grasi rosii (mari) taiati fasii, , 400 g rosii decojite (din conserva), cu zeama cu tot, , 1 lingura bulion, , 1/4 ceasca vin dulce, , 1/2 lingurita zahar, , 1/3 ceasca busuioc tocat marunt, , 1/2 ceasca masline negre fara samburi, taiate in doua, , sare, , piper negru macinat.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se prajesc copanele la cuptor sau pe gratar.
Se incinge uleiul intr-o tigaie grea de fonta si se calesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul si ardeii. Se adauga rosiile decojite cu zeama cu tot, bulionul, vinul si zaharul si se lasa sa dea in clocot. Se face focul mai mic si se fierb aproximativ 10 minute, pana ce se ingroasa sosul.
Se incorporeaza bucatile de pui, busuiocul si maslinele si se lasa pe foc pana ce se incing - amestecand intruna. Puiul astfel preparat se serveste fierbinte, cu salata verde si chifle proaspete, crocante.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui „provenzale”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Paste din orez cu pui si sos de soia

Paste din orez cu pui si sos de soia

Intr-un mojar se face un sos format din:sos de soia , peperocini, ghimbir, piper, care se adauga

10 voturi    6 comentarii
45 min
Paste si pizza
Paste cu pui si bacon

Paste cu pui si bacon

Pastele se fierb urmand instructiunile de pe pachet.(eu am folosit spirale vegetale).In apa in care

31 voturi    4 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 copane de pui
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa potrivita taiata marunt
  • 2 catei de usturoi presati sau zdrobiti
  • 2 ardei grasi rosii (mari) taiati fasii
  • 400 g rosii decojite (din conserva)
  • cu zeama cu tot
  • 1 lingura bulion
  • 1/4 ceasca vin dulce
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/3 ceasca busuioc tocat marunt
  • 1/2 ceasca masline negre fara samburi
  • taiate in doua
  • sare
  • piper negru macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Cartofi la cuptor