autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui „provenzale”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 copane de pui, , 1-2 linguri ulei de masline, , 1 ceapa potrivita taiata marunt, , 2 catei de usturoi presati sau zdrobiti, , 2 ardei grasi rosii (mari) taiati fasii, , 400 g rosii decojite (din conserva), cu zeama cu tot, , 1 lingura bulion, , 1/4 ceasca vin dulce, , 1/2 lingurita zahar, , 1/3 ceasca busuioc tocat marunt, , 1/2 ceasca masline negre fara samburi, taiate in doua, , sare, , piper negru macinat.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se prajesc copanele la cuptor sau pe gratar.
Se incinge uleiul intr-o tigaie grea de fonta si se calesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul si ardeii. Se adauga rosiile decojite cu zeama cu tot, bulionul, vinul si zaharul si se lasa sa dea in clocot. Se face focul mai mic si se fierb aproximativ 10 minute, pana ce se ingroasa sosul.
Se incorporeaza bucatile de pui, busuiocul si maslinele si se lasa pe foc pana ce se incing - amestecand intruna. Puiul astfel preparat se serveste fierbinte, cu salata verde si chifle proaspete, crocante.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui „provenzale”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel din piept de pui cu insulite de pireu si danone

Snitel din piept de pui cu insulite de pireu si danone

Se bate bucata de carne cu ciocanul de snitel, se sareaza(eu nu am piperat), se trece prin faina

9 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui cu cartofi noi

Ostropel de pui cu cartofi noi

Pulpele de pui se taie in doua, se condimenteaza cu putina sare si piper si se lasa cam 15 minute. Cartofii

31 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 copane de pui
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa potrivita taiata marunt
  • 2 catei de usturoi presati sau zdrobiti
  • 2 ardei grasi rosii (mari) taiati fasii
  • 400 g rosii decojite (din conserva)
  • cu zeama cu tot
  • 1 lingura bulion
  • 1/4 ceasca vin dulce
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/3 ceasca busuioc tocat marunt
  • 1/2 ceasca masline negre fara samburi
  • taiate in doua
  • sare
  • piper negru macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Mancarica de cartofi cu coasta afumata