Pui „provenzale”

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 copane de pui,
  • 1-2 linguri ulei de masline,
  • 1 ceapa potrivita taiata marunt,
  • 2 catei de usturoi presati sau zdrobiti,
  • 2 ardei grasi rosii (mari) taiati fasii,
  • 400 g rosii decojite (din conserva), cu zeama cu tot,
  • 1 lingura bulion,
  • 1/4 ceasca vin dulce,
  • 1/2 lingurita zahar,
  • 1/3 ceasca busuioc tocat marunt,
  • 1/2 ceasca masline negre fara samburi, taiate in doua,
  • sare,
  • piper negru macinat.

Mod de preparare

Se prajesc copanele la cuptor sau pe gratar.

Se incinge uleiul intr-o tigaie grea de fonta si se calesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul si ardeii. Se adauga rosiile decojite cu zeama cu tot, bulionul, vinul si zaharul si se lasa sa dea in clocot. Se face focul mai mic si se fierb aproximativ 10 minute, pana ce se ingroasa sosul.

Se incorporeaza bucatile de pui, busuiocul si maslinele si se lasa pe foc pana ce se incing - amestecand intruna. Puiul astfel preparat se serveste fierbinte, cu salata verde si chifle proaspete, crocante.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc