autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui „provenzale”

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 copane de pui, , 1-2 linguri ulei de masline, , 1 ceapa potrivita taiata marunt, , 2 catei de usturoi presati sau zdrobiti, , 2 ardei grasi rosii (mari) taiati fasii, , 400 g rosii decojite (din conserva), cu zeama cu tot, , 1 lingura bulion, , 1/4 ceasca vin dulce, , 1/2 lingurita zahar, , 1/3 ceasca busuioc tocat marunt, , 1/2 ceasca masline negre fara samburi, taiate in doua, , sare, , piper negru macinat.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se prajesc copanele la cuptor sau pe gratar.
Se incinge uleiul intr-o tigaie grea de fonta si se calesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul si ardeii. Se adauga rosiile decojite cu zeama cu tot, bulionul, vinul si zaharul si se lasa sa dea in clocot. Se face focul mai mic si se fierb aproximativ 10 minute, pana ce se ingroasa sosul.
Se incorporeaza bucatile de pui, busuiocul si maslinele si se lasa pe foc pana ce se incing - amestecand intruna. Puiul astfel preparat se serveste fierbinte, cu salata verde si chifle proaspete, crocante.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui „provenzale”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu tocanita de pui

Pilaf de orez cu tocanita de pui

Maruntaiele de pui se spala si se taie bucati potrivite. Ceapa si gogosarul se curata apoi se taie

3 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancarica de cartofi cu ficatei de pui

Mancarica de cartofi cu ficatei de pui

Spalam bine ficateii de pui. Curatam, spalam si taiem cartofii cuburi. Curatam ceapa verde si rosia.

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 copane de pui
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa potrivita taiata marunt
  • 2 catei de usturoi presati sau zdrobiti
  • 2 ardei grasi rosii (mari) taiati fasii
  • 400 g rosii decojite (din conserva)
  • cu zeama cu tot
  • 1 lingura bulion
  • 1/4 ceasca vin dulce
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/3 ceasca busuioc tocat marunt
  • 1/2 ceasca masline negre fara samburi
  • taiate in doua
  • sare
  • piper negru macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pilaf cu ciuperci si pui