Pui „provenzale”

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 copane de pui,
  • 1-2 linguri ulei de masline,
  • 1 ceapa potrivita taiata marunt,
  • 2 catei de usturoi presati sau zdrobiti,
  • 2 ardei grasi rosii (mari) taiati fasii,
  • 400 g rosii decojite (din conserva), cu zeama cu tot,
  • 1 lingura bulion,
  • 1/4 ceasca vin dulce,
  • 1/2 lingurita zahar,
  • 1/3 ceasca busuioc tocat marunt,
  • 1/2 ceasca masline negre fara samburi, taiate in doua,
  • sare,
  • piper negru macinat.

Mod de preparare

Se prajesc copanele la cuptor sau pe gratar.

Se incinge uleiul intr-o tigaie grea de fonta si se calesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul si ardeii. Se adauga rosiile decojite cu zeama cu tot, bulionul, vinul si zaharul si se lasa sa dea in clocot. Se face focul mai mic si se fierb aproximativ 10 minute, pana ce se ingroasa sosul.

Se incorporeaza bucatile de pui, busuiocul si maslinele si se lasa pe foc pana ce se incing - amestecand intruna. Puiul astfel preparat se serveste fierbinte, cu salata verde si chifle proaspete, crocante.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise