Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece cu putina sare si o lingurita de zahar puneti la fiert la foc mic carnea de pui. Cand clocoteste luati spuma, adaugati morcovii, patrunjelul si ceapa iar dupa 15 minute adaugati cartofii curatati si mai lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 15-20 minute.
Intr-o craticioara puneti uleiul (untul) si mararul tocat foarte marunt, caliti 1-2 minute. Adaugati faina si 200-300 ml zeama fierbinte de la pui, amestecand energic cu telul. Sosul se va ingrosa imediat.Adaugati sare (concentratul de pui) si piper si mai amestecati putin cu telul. Dupa cateva clocote este gata.
Scoateti pe un platou decorat cu verdeata bucatile de carne de pui, cartofii noi si morcovii taiati fasii. Puneti din loc in loc pe legume si pe pui sos si verdeata, restul de sos se serveste separat intr-o sosiera sau canita. Cu zeama ramasa puteti face o supa cu taitei sau cu galuste.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii