autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui rasol cu țușpais de dovlecei

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Ingrediente
* 2-3 dovlecei (1 kg), , * 1 pui (850g-1 kg), * 1 praz, * 1 ceapa, * 2morcovi, 1 albitura (patrunjel, pastarnac, o bucata de telina), * 2-3 rosii, * 1 legatura verdeata (marar + patrunjel), * 4 linguri ulei/unt cat o nuca, * 2 linguri faina, * 4 lingurite baza pentru mancaruri, * sare, piper, cimbru, maghiran, 1 lingurita boia, * 3-4 catei de usturoi sau usturoi granulat dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Acum este sezonul dovleceilor si sunt foarte gustosi in tot felul de combinatii: friganele, ghiveci, țușpais, pane, in salata de vinete. etc. Acum am facut țușpais cu pui rasol si garnitura de orez.
Spalati puiul si puneti-l la fiert intreg in 3 litri de apa rece cu putina sare, 1 morcov si ceapa si albitura curatate. Lasati-l sa fiarba la foc mic 30 minute. Intre timp curatati si tocati marunt prazul si morcovul ramas, curatati dovleceii si taiati-i bucati mai marisoare.
Puneti la calit in ulei (unt) prazul, morcovul si bucatile de dovlecel, iar dupa 5-6 minute, cand incep sa lase zeama adaugati 3-4 polonicie din zeama in care fierbe puiul. Lasati sa fiarba la foc mic 15-20 minute. Adaugati 2 lingurite de baza pentru mancaruri peste pui si 2 peste dovlecei. Acum este timpul sa va ocupati de rosii, astfel: le curatati de pielita (vezi video) si le tocati nu prea marunt. Adaugati-le in țușpais impreuna cu verdeata tocata.
Dupa ~10 minute, cand mai scade, adaugati faina desfacuta in putina zeama de la pui si condimentati dupa gust, adaugand si usturoiul feliat sau granulat. Amestecati sa nu se prinda, cateva minute si țușpaisul este gata.
Asezati pe farfurii cate o bucata de rasol, presarata cu putina boia, țușpais si cine doreste. o garnitura de orez fiert in zeama de la pui. Din zeama ramasa se face o supa delicioasa. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui rasol cu țușpais de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • * 2-3 dovlecei (1 kg)
  • * 1 pui (850g-1 kg)
  • * 1 praz
  • * 1 ceapa
  • * 2morcovi
  • 1 albitura (patrunjel
  • pastarnac
  • o bucata de telina)
  • * 2-3 rosii
  • * 1 legatura verdeata (marar + patrunjel)
  • * 4 linguri ulei/unt cat o nuca
  • * 2 linguri faina
  • * 4 lingurite baza pentru mancaruri
  • * sare
  • piper
  • cimbru
  • maghiran
  • 1 lingurita boia
  • * 3-4 catei de usturoi sau usturoi granulat dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Parjolute moldovenesti in sos, cu garnitura de piure de cartofi