Pui rasol cu țușpais de dovlecei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui rasol cu țușpais de dovlecei

Ingrediente

  • * 2-3 dovlecei (1 kg)
  • * 1 pui (850g-1 kg)
  • * 1 praz
  • * 1 ceapa
  • * 2morcovi, 1 albitura (patrunjel, pastarnac, o bucata de telina)
  • * 2-3 rosii
  • * 1 legatura verdeata (marar + patrunjel)
  • * 4 linguri ulei/unt cat o nuca
  • * 2 linguri faina
  • * 4 lingurite baza pentru mancaruri
  • * sare, piper, cimbru, maghiran, 1 lingurita boia
  • * 3-4 catei de usturoi sau usturoi granulat dupa gust

Mod de preparare

Acum este sezonul dovleceilor si sunt foarte gustosi in tot felul de combinatii: friganele, ghiveci, țușpais, pane, in salata de vinete. etc. Acum am facut țușpais cu pui rasol si garnitura de orez.

Spalati puiul si puneti-l la fiert intreg in 3 litri de apa rece cu putina sare, 1 morcov si ceapa si albitura curatate. Lasati-l sa fiarba la foc mic 30 minute. Intre timp curatati si tocati marunt prazul si morcovul ramas, curatati dovleceii si taiati-i bucati mai marisoare.

Puneti la calit in ulei (unt) prazul, morcovul si bucatile de dovlecel, iar dupa 5-6 minute, cand incep sa lase zeama adaugati 3-4 polonicie din zeama in care fierbe puiul. Lasati sa fiarba la foc mic 15-20 minute. Adaugati 2 lingurite de baza pentru mancaruri peste pui si 2 peste dovlecei. Acum este timpul sa va ocupati de rosii, astfel: le curatati de pielita (vezi video) si le tocati nu prea marunt. Adaugati-le in țușpais impreuna cu verdeata tocata.

Dupa ~10 minute, cand mai scade, adaugati faina desfacuta in putina zeama de la pui si condimentati dupa gust, adaugand si usturoiul feliat sau granulat. Amestecati sa nu se prinda, cateva minute si țușpaisul este gata.

Asezati pe farfurii cate o bucata de rasol, presarata cu putina boia, țușpais si cine doreste. o garnitura de orez fiert in zeama de la pui. Din zeama ramasa se face o supa delicioasa. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise