autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Pui sau altă pasăre cu muştar

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2011

Ingrediente
700 g piept de pui, 1 ceapă, 2 linguri de muştar, 300 ml de smântână, 100-150 ml de vin alb sec, 1-2 linguri de ulei, sare, piper, verdeaţă pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă pieptul feliuţe şi prăjeşte până se aureşte.
Adaugă vinul, lasă puţin să se reducă, adaugă apoi restul ingredientelor şi lasă la foc mic vreo 20 de minute.
Presară verdeaţă şi serveşte cu paste sau piure de cartofi.
Se poate pregăti şi cu alte părţi ale păsării, cum am făcut eu de data asta. Am fiert puţin bucăţile de pasăre cu legume şi am făcut o supă de găluşte, apoi am pregătit carnea ca mai sus. E un sos foarte bun.
Atenţie la găluşte. Pregătiţi grişul cu ouăle cu 10 minute înainte de a fierbe găluştele pentru că se absoarbe lichidul din ouă şi se întăresc. Dacă le puneţi imediat să fiarbă, se pune prea mult griş şi ies tari. Pe la jumătatea timpului, "tăiaţi" fierberea prin stropirea găluştelor cu puţină apă rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui sau altă pasăre cu muştar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
chiftele marinate

chiftele marinate

Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei.Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita cu usturoiul pisat,paine

23 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Shaorma

Shaorma

Se framanta un aluat ca pentru paine din care se fac turte foarte subtiri(de aproximativ 2 cm) Se

34 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ruxandra Manu , 03 decembrie 2015

    carnea e overcook,prezentarea foarte urata,piei si oase

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2011

    Delicios!***** Si eu anul trecut am facut un sos cu musta(Dijon) cum am vazut la Oprah pentru curcanul de Craciun si a iesit excelent.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 700 g piept de pui
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de muştar
  • 300 ml de smântână
  • 100-150 ml de vin alb sec
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • verdeaţă pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

89 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicios!***** Si eu anul trecut am facut un sos cu musta(Dijon) cum am vazut la Oprah pentru curcanul de Craciun si a iesit excelent.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Copanele marinate la cuptor