autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Pui sau altă pasăre cu muştar

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2011

Ingrediente
700 g piept de pui, 1 ceapă, 2 linguri de muştar, 300 ml de smântână, 100-150 ml de vin alb sec, 1-2 linguri de ulei, sare, piper, verdeaţă pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă pieptul feliuţe şi prăjeşte până se aureşte.
Adaugă vinul, lasă puţin să se reducă, adaugă apoi restul ingredientelor şi lasă la foc mic vreo 20 de minute.
Presară verdeaţă şi serveşte cu paste sau piure de cartofi.
Se poate pregăti şi cu alte părţi ale păsării, cum am făcut eu de data asta. Am fiert puţin bucăţile de pasăre cu legume şi am făcut o supă de găluşte, apoi am pregătit carnea ca mai sus. E un sos foarte bun.
Atenţie la găluşte. Pregătiţi grişul cu ouăle cu 10 minute înainte de a fierbe găluştele pentru că se absoarbe lichidul din ouă şi se întăresc. Dacă le puneţi imediat să fiarbă, se pune prea mult griş şi ies tari. Pe la jumătatea timpului, "tăiaţi" fierberea prin stropirea găluştelor cu puţină apă rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui sau altă pasăre cu muştar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu polenta graten

Pui cu polenta graten

Se pregateste o mamaliga mai tare deca o facem de obicei si se lasa la racit; dupa racire, se taie

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui cu tarhon

Pui cu tarhon

Intr-o tigaie, la care sa se potriveasca si un capac, se incinge uleiul, apoi se adauga usturoiul

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ruxandra Manu , 03 decembrie 2015

    carnea e overcook,prezentarea foarte urata,piei si oase

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2011

    Delicios!***** Si eu anul trecut am facut un sos cu musta(Dijon) cum am vazut la Oprah pentru curcanul de Craciun si a iesit excelent.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 700 g piept de pui
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de muştar
  • 300 ml de smântână
  • 100-150 ml de vin alb sec
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • verdeaţă pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicios!***** Si eu anul trecut am facut un sos cu musta(Dijon) cum am vazut la Oprah pentru curcanul de Craciun si a iesit excelent.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Fasole verde cu pui