Pui sau altă pasăre cu muştar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui sau altă pasăre cu muştar

Ingrediente

  • 700 g piept de pui
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de muştar
  • 300 ml de smântână
  • 100-150 ml de vin alb sec
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare, piper
  • verdeaţă pentru ornat

Mod de preparare

Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă pieptul feliuţe şi prăjeşte până se aureşte.

Adaugă vinul, lasă puţin să se reducă, adaugă apoi restul ingredientelor şi lasă la foc mic vreo 20 de minute.

Presară verdeaţă şi serveşte cu paste sau piure de cartofi.

Se poate pregăti şi cu alte părţi ale păsării, cum am făcut eu de data asta. Am fiert puţin bucăţile de pasăre cu legume şi am făcut o supă de găluşte, apoi am pregătit carnea ca mai sus. E un sos foarte bun.

Atenţie la găluşte. Pregătiţi grişul cu ouăle cu 10 minute înainte de a fierbe găluştele pentru că se absoarbe lichidul din ouă şi se întăresc. Dacă le puneţi imediat să fiarbă, se pune prea mult griş şi ies tari. Pe la jumătatea timpului, "tăiaţi" fierberea prin stropirea găluştelor cu puţină apă rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor