Pui sicilian

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de pui (intreg sau doar piept si pulpe)
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceasca mica de vin alb sec
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita oregano
  • ulei ulei de masline
  • sare, piper
  • apa

Mod de preparare

Se taie puiul in parti potrivite. Se calesc un pic bucatile de pui in ulei pana se rumenesc (cam 5 minute, amestecand mereu sa se rumeneasca pe toate partile). Se pune sare, piper dupa gust, usturoiul pisat, rozmarinul si oregano. Se toarna ceasca de vin si cam inca o ceasca de apa si se lasa sa fiarba incet pana se inmoaie puiul si se ingroasa destul sosul. (cam 1 ora - depinde de tipul de carne de pui).

Se serveste cu orice fel de garnitura.

E delicios sosul de la carne!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise