autor:

Zelma

» » Mancaruri cu carne

Pui sicilian

Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
1 kg de pui (intreg sau doar piept si pulpe), 5 catei de usturoi, 1 ceasca mica de vin alb sec, 1 lingurita rozmarin, 1 lingurita oregano, ulei ulei de masline, sare, piper, apa

Dificultate: Redusa Timp: 5h

17 voturi

Mod de preparare

Se taie puiul in parti potrivite. Se calesc un pic bucatile de pui in ulei pana se rumenesc (cam 5 minute, amestecand mereu sa se rumeneasca pe toate partile). Se pune sare, piper dupa gust, usturoiul pisat, rozmarinul si oregano. Se toarna ceasca de vin si cam inca o ceasca de apa si se lasa sa fiarba incet pana se inmoaie puiul si se ingroasa destul sosul. (cam 1 ora - depinde de tipul de carne de pui).

Se serveste cu orice fel de garnitura.
E delicios sosul de la carne!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui sicilian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PUI SICILIAN

PUI SICILIAN

Puiul se portioneaza, se aseza intr-un vas si se condimenteaza. Deasupra se toarna uleiul si margarina.

8 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Mancare de carne cu arpagic

Mancare de carne cu arpagic

Se curata arpagicul si se spala, carnea se taie bucatele, ardeiul fasii si usturoiul in rondele. Calim

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

5h

17 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de pui (intreg sau doar piept si pulpe)
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceasca mica de vin alb sec
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita oregano
  • ulei ulei de masline
  • sare
  • piper
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Zelma
Chifle de secara

Chifle de secara

Se pune apa calduta, drojdia si zaharul si se amesteca bine pana se dizolva tot. Se mai lasa un pic.

1 vot    7 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Aripioare cu smantana