autor:

Zelma

» » Mancaruri cu carne

Pui sicilian

Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
1 kg de pui (intreg sau doar piept si pulpe), 5 catei de usturoi, 1 ceasca mica de vin alb sec, 1 lingurita rozmarin, 1 lingurita oregano, ulei ulei de masline, sare, piper, apa

Dificultate: Redusa Timp: 5h

17 voturi

Mod de preparare

Se taie puiul in parti potrivite. Se calesc un pic bucatile de pui in ulei pana se rumenesc (cam 5 minute, amestecand mereu sa se rumeneasca pe toate partile). Se pune sare, piper dupa gust, usturoiul pisat, rozmarinul si oregano. Se toarna ceasca de vin si cam inca o ceasca de apa si se lasa sa fiarba incet pana se inmoaie puiul si se ingroasa destul sosul. (cam 1 ora - depinde de tipul de carne de pui).

Se serveste cu orice fel de garnitura.
E delicios sosul de la carne!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui sicilian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PUI SICILIAN

PUI SICILIAN

Puiul se portioneaza, se aseza intr-un vas si se condimenteaza. Deasupra se toarna uleiul si margarina.

8 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Shaorma (à la Catalina)

Shaorma (à la Catalina)

Pieptul de pui ,dupa ce l-am fiert ,il taiem marunt si il punem deoparte.Varza murata o scurgem bine

3 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

5h

17 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de pui (intreg sau doar piept si pulpe)
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceasca mica de vin alb sec
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita oregano
  • ulei ulei de masline
  • sare
  • piper
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Zelma
Chifle de secara

Chifle de secara

Se pune apa calduta, drojdia si zaharul si se amesteca bine pana se dizolva tot. Se mai lasa un pic.

1 vot    7 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
FLOAREA-SOARELUI