autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Pui stay cu sos de alune

Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
1/4 sos de soia 3 linguri ulei vegetal2 linguri sos de peste 2 lingurite ghimbir proaspat pisat 2 lingurite usturoi tocat1/2 lingurita boia de ardei iute1 kg piepti de pui 35 de bete de frigarui.sos de alune alune tocate ca garnitura.- sos de alune1/2 ceapa vede tocata.2 lingurite usturoi tocat 2 ardei iuti fara simburi si tocati marunt.1 lingurita ghimbir tocat 340 gr unt de arahide2 linguri de ulei de susan400 ml lapte de cocos o lingura de zeama de lamiie2 linguri de sos de hoisin1/3 sos de pesteoptional un sos uite.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron mediu combinati sosul de soia, uleiul, sos de peste, ghimbirul, usturoiul, boiaua, coliandrul, dati fisile de carne prin acest amestec. Lasati la marinat 2 ore in frigider intorcind din cind in cind. Dati gratarul la mediu superior. Puneti fiecare fisie de carne pe fiecare frigaruie si rumeniti 2-3 minute pe fiecare parte, apoi puneti deasupra sos de alune si patrunjel tocat fin. Se serveste cald sau la temperatura camerei.

Sosul de alune: se amesteca ceapa taiata marunt cu patrunjelul, ardeii iuti cu usturoiul, ghimbirul, se amesteca bine un minut. Se adauga untul de arahide si uleiul de susan, apoi se amesteca apoi se pune zeama de lamiie si sosul de peste. Se pune sosul de hoisin si cel iute si laptele de cocos si se amesteca foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui stay cu sos de alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu lapte de cocus si orez Yasmin

Piept de pui cu lapte de cocus si orez Yasmin

Intr-o cratita lata nu prea adanca se incalzeste uleiul se prajeste usor ceapa,se adauga usturoiul

6 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el. Curatam usturoiul si il pisam. Ceapa verde

17 voturi    17 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1/4 sos de soia 3 linguri ulei vegetal2 linguri sos de peste 2 lingurite ghimbir proaspat pisat 2 lingurite usturoi tocat1/2 lingurita boia de ardei iute1 kg piepti de pui 35 de bete de frigarui.sos de alune alune tocate ca garnitura.- sos de alune1/2 ceapa vede tocata.2 lingurite usturoi tocat 2 ardei iuti fara simburi si tocati marunt.1 lingurita ghimbir tocat 340 gr unt de arahide2 linguri de ulei de susan400 ml lapte de cocos o lingura de zeama de lamiie2 linguri de sos de hoisin1/3 sos de pesteoptional un sos uite.

Raporteaza reteta

Retete
de claud1a04
Negresa de Craciun

Negresa de Craciun

1. Se ia un castron curat incapator se se separa 10 oua albusul se pune in castron separat

81 voturi    36 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Se spala pieptii de pui, se taie bucati si se pun la fiert cu condimente de pui. Se spala cartofii,

13 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mancarea marinarului(Sjömansgryta)