autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Pui stay cu sos de alune

Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
1/4 sos de soia 3 linguri ulei vegetal2 linguri sos de peste 2 lingurite ghimbir proaspat pisat 2 lingurite usturoi tocat1/2 lingurita boia de ardei iute1 kg piepti de pui 35 de bete de frigarui.sos de alune alune tocate ca garnitura.- sos de alune1/2 ceapa vede tocata.2 lingurite usturoi tocat 2 ardei iuti fara simburi si tocati marunt.1 lingurita ghimbir tocat 340 gr unt de arahide2 linguri de ulei de susan400 ml lapte de cocos o lingura de zeama de lamiie2 linguri de sos de hoisin1/3 sos de pesteoptional un sos uite.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron mediu combinati sosul de soia, uleiul, sos de peste, ghimbirul, usturoiul, boiaua, coliandrul, dati fisile de carne prin acest amestec. Lasati la marinat 2 ore in frigider intorcind din cind in cind. Dati gratarul la mediu superior. Puneti fiecare fisie de carne pe fiecare frigaruie si rumeniti 2-3 minute pe fiecare parte, apoi puneti deasupra sos de alune si patrunjel tocat fin. Se serveste cald sau la temperatura camerei.

Sosul de alune: se amesteca ceapa taiata marunt cu patrunjelul, ardeii iuti cu usturoiul, ghimbirul, se amesteca bine un minut. Se adauga untul de arahide si uleiul de susan, apoi se amesteca apoi se pune zeama de lamiie si sosul de peste. Se pune sosul de hoisin si cel iute si laptele de cocos si se amesteca foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui stay cu sos de alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui in sos de arahide cu legume

Pui in sos de arahide cu legume

Se pune in wok uleiul de alune iar cand este foarte incins, se adauga radacina de ghimbir si ardeiul.

3 voturi    1 comentariu
25 min
Mancaruri cu carne
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Preparatele, branzeturile, ciupercile, ardeiul gras, toate curatate, spalate, taiate marunt, se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1/4 sos de soia 3 linguri ulei vegetal2 linguri sos de peste 2 lingurite ghimbir proaspat pisat 2 lingurite usturoi tocat1/2 lingurita boia de ardei iute1 kg piepti de pui 35 de bete de frigarui.sos de alune alune tocate ca garnitura.- sos de alune1/2 ceapa vede tocata.2 lingurite usturoi tocat 2 ardei iuti fara simburi si tocati marunt.1 lingurita ghimbir tocat 340 gr unt de arahide2 linguri de ulei de susan400 ml lapte de cocos o lingura de zeama de lamiie2 linguri de sos de hoisin1/3 sos de pesteoptional un sos uite.

Raporteaza reteta

Retete
de claud1a04
Negresa de Craciun

Negresa de Craciun

1. Se ia un castron curat incapator se se separa 10 oua albusul se pune in castron separat

82 voturi    36 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Se spala pieptii de pui, se taie bucati si se pun la fiert cu condimente de pui. Se spala cartofii,

17 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
pui chinezesc