Pui stay cu sos de alune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/4 sos de soia; 3 linguri ulei vegetal;2 linguri sos de peste; 2 lingurite ghimbir proaspat pisat; 2 lingurite usturoi tocat;1/2 lingurita boia de ardei iute;1 kg piepti de pui; 35 de bete de frigarui.sos de alune; alune tocate ca garnitura.- sos de alune;1/2 ceapa vede tocata.;2 lingurite usturoi tocat; 2 ardei iuti fara simburi si tocati marunt.;1 lingurita ghimbir tocat; 340 gr; unt de arahide;2 linguri de ulei de susan;400 ml lapte de cocos; o lingura de zeama de lamiie;2 linguri de sos de hoisin;1/3 sos de peste;optional un sos uite.

Mod de preparare

Intr-un castron mediu combinati sosul de soia, uleiul, sos de peste, ghimbirul, usturoiul, boiaua, coliandrul, dati fisile de carne prin acest amestec. Lasati la marinat 2 ore in frigider intorcind din cind in cind. Dati gratarul la mediu superior. Puneti fiecare fisie de carne pe fiecare frigaruie si rumeniti 2-3 minute pe fiecare parte, apoi puneti deasupra sos de alune si patrunjel tocat fin. Se serveste cald sau la temperatura camerei.

Sosul de alune: se amesteca ceapa taiata marunt cu patrunjelul, ardeii iuti cu usturoiul, ghimbirul, se amesteca bine un minut. Se adauga untul de arahide si uleiul de susan, apoi se amesteca apoi se pune zeama de lamiie si sosul de peste. Se pune sosul de hoisin si cel iute si laptele de cocos si se amesteca foarte bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise