autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui Taranesc

Autor: Danut Nicolae Aftin (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Danut Nicolae Aftin (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2008

Ingrediente
Piept de pui (140gr),ardei gras de 2 culori (150gr),morcovi (55gr),champignioane (45gr),ceapa alba (35gr),adrei iute bulgaresc (30gr),marar si patrunjel verde (10gr),sare (3gr),piper (2gr),maghiran uscat (1gr),ulei (75ml).

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

22 voturi

Mod de preparare

Se fileteaza pieptul si se feliaza bucati, morcovul se taie subtire si bastonase, ceapa se taie pestisor, ardeiul gras si cel iute se taie la fel ca morcovul, verdeata se toaca marunt, ciupercile se taie si ele marunt, mai intai se caleste morcovul in ulei cam 1 min.dupa care se introduc ardeii, ceapa, pieptul de pui si se mai calesc impreuna cca. 4 minute la foc potrivit. Dupa care se introduc si ciupercile, sarea, piperul si maghiranul mai adaugati 100 ml de apa si mai lasati pe foc cca. 5 min. Se serveste cu verdeata tocata marunt pe deasupra si cu mamaliguta (la alegere).
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Taranesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)

Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)

Amestecati 3 linguri de faina cu sare si piper.Se dau pulpele prin faina condimentata si se prajesc

20 voturi    8 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    La cuptor e super !

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 11 august 2008

    Se face numai pe foc? La cuptor nu se baga deloc? Am inteles ca ar fi mai delicios dat si la cuptor.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

22 voturi

Ingrediente

  • Piept de pui (140gr),ardei gras de 2 culori (150gr),morcovi (55gr),champignioane (45gr),ceapa alba (35gr),adrei iute bulgaresc (30gr),marar si patrunjel verde (10gr),sare (3gr),piper (2gr),maghiran uscat (1gr),ulei (75ml).

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

La cuptor e super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cuiburi de mamaliga