Pui taranesc

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Pui taranesc

Ingrediente

  • (10 portii)
  • Carne pui fara os, pulpe sau piept 1,000kg
  • morcovi 0,100 kg
  • dovlecei 0,100kg
  • ceapa 0,100kg
  • rosii 0,100kg
  • ardei gras 0,100kg
  • gogosari otet 0,100kg
  • patrunjel verde 1 legatura
  • telina radacina 0,100kg
  • ulei 0,050 L
  • faina grau 0,050kg
  • cascaval 0,400kg
  • vin alb 0,100L
  • sare,piper

Mod de preparare

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr o tava mare apoi se portioneaza.toate legumele se curata,spala si se taie julien. Carnea se taie julien si se da prin faina de grau cernuta. Smantana se bate bine la temperatura camerei. Patrunjelul se toaca fin. Cascavalul se rade pe razatoarea mica si se tine la rece.

Intr-o tigaie potrivita cantitatii de legume si carne(astfel incat ingredientele sa se caleasca nu sa fiarba) se infierbanta uleiul si se pune carnea,care se amesteca continuu sa se inchida pe toate partile,apoi se adauga legumele,care se amesteca la fel incat sa le atinga uleiul pe toate partile,sa ramana crocante.Se stinge cu vinul alb sec. Se adauga smantana se lasa sa dea un clocot si se condimenteaza,se adauga patrunjel verde,apoi se imparte in mod egal in cele 10 vase. Se pune cascavalul deasupra si se face decor din gogosari rosii.Vasele se dau la cuoptor pana se gratineaza cascavalul. Se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise