autor:

paviasi

» » Mancaruri cu carne

Pui taranesc

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 septembrie 2011

Ingrediente
(10 portii), , Carne pui fara os, pulpe sau piept 1,000kg, morcovi 0,100 kg, dovlecei 0,100kg, ceapa 0,100kg, rosii 0,100kg, ardei gras 0,100kg, gogosari otet 0,100kg, patrunjel verde 1 legatura, telina radacina 0,100kg, ulei 0,050 L, faina grau 0,050kg, cascaval 0,400kg, vin alb 0,100L, sare,

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr o tava mare apoi se portioneaza.toate legumele se curata,spala si se taie julien. Carnea se taie julien si se da prin faina de grau cernuta. Smantana se bate bine la temperatura camerei. Patrunjelul se toaca fin. Cascavalul se rade pe razatoarea mica si se tine la rece.



Intr-o tigaie potrivita cantitatii de legume si carne(astfel incat ingredientele sa se caleasca nu sa fiarba) se infierbanta uleiul si se pune carnea,care se amesteca continuu sa se inchida pe toate partile,apoi se adauga legumele,care se amesteca la fel incat sa le atinga uleiul pe toate partile,sa ramana crocante.Se stinge cu vinul alb sec. Se adauga smantana se lasa sa dea un clocot si se condimenteaza,se adauga patrunjel verde,apoi se imparte in mod egal in cele 10 vase. Se pune cascavalul deasupra si se face decor din gogosari rosii.Vasele se dau la cuoptor pana se gratineaza cascavalul. Se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui taranesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui taranesc

Pui taranesc

Se asaza in cratita ceapa si ardeiul taiate marunt, ciupercile feliate, si ciocanelele oparite in

21 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)

Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)

Amestecati 3 linguri de faina cu sare si piper.Se dau pulpele prin faina condimentata si se prajesc

20 voturi    8 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Arata bine cred ca este si bun ...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2011

    Delicios!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • (10 portii)
  • Carne pui fara os
  • pulpe sau piept 1,000kg
  • morcovi 0,100 kg
  • dovlecei 0,100kg
  • ceapa 0,100kg
  • rosii 0,100kg
  • ardei gras 0,100kg
  • gogosari otet 0,100kg
  • patrunjel verde 1 legatura
  • telina radacina 0,100kg
  • ulei 0,050 L
  • faina grau 0,050kg
  • cascaval 0,400kg
  • vin alb 0,100L
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Morcovii se curata si se dau pe razatoare(ochiuri mari) si se pun in tigaie impreuna cu margarina

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata bine cred ca este si bun ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Sarmale in dovleac