Pui tikka masala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pui tikka masala

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei iuti (am pus doar jumatate)
  • 1 bucata ghimbir (cam de 2 cm)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita turmeric
  • 2 lingurite garam masala
  • 1 lingurita zahar (el zicea brun...eu n-am avut)
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 400g rosii cuburi
  • 1 piept de pui mare
  • 4-6 lingurite iaurt
  • patrunjel tocat
  • Pentru orez:
  • 400g orez basmati
  • 600ml apa
  • sare si piper
  • 3 boabe de cardamom(la mine lipsa)
  • 2 stele de anason

Mod de preparare

In uleiul incins se caleste pieptul de pui (taiat in cuburi) pana se rumeneste.

In alta tigaie faceti urmatoarea operatiune:

Ceapa se taie si se caleste. Cat timp ceapa se caleste, taiati fin ardeiul iute, ghimbirul, zdrobiti usturoiul si gatitile pentru cateva minute.

Adaugati garam masala, tumericul, zaharul lasati sa se gateasca impreuna pentru 1-2 minute. Adaugati apoi pasta de tomate si rosiile cuburi si lasati pe foc pentru 5 minute.

Sosul de mai sus se pune intr-un blender si se mixeaza pana devine cat mai cremos.

Adaugati sosul facut la blender din nou in tigaie. Peste el se adauga iaurtul, puiul si patrunjelul tocat.

Serviti cu garnitura de orez.

Pentru orez:

Orezul se pune la fiert cu boabele de cardamon (cine are) si stelele de anason. Acoperiti cu un capac si fierbeti pentru 10 minute. Luati oala de pe foc dar lasati capacul. Orezul se va gati la abur pentru inca 5 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise