autor:

Gabrielaolteanu

» » Mancaruri cu carne

Pui tikka masala

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 02 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 02 iunie 2012

Ingrediente
ulei de masline, 1 ceapa mare, 2 ardei iuti (am pus doar jumatate), 1 bucata ghimbir (cam de 2 cm), 3 catei de usturoi, 1 lingurita turmeric, 2 lingurite garam masala, 1 lingurita zahar (el zicea brun...eu n-am avut), 1 lingurita pasta de tomate, 400g rosii cuburi, 1 piept de pui mare, 4-6 lingurite iaurt, patrunjel tocat, , Pentru orez:, , 400g orez basmati, 600ml apa, sare si piper, 3 boabe de cardamom(la mine lipsa), 2 stele de anason

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

In uleiul incins se caleste pieptul de pui (taiat in cuburi) pana se rumeneste.

In alta tigaie faceti urmatoarea operatiune:

Ceapa se taie si se caleste. Cat timp ceapa se caleste, taiati fin ardeiul iute, ghimbirul, zdrobiti usturoiul si gatitile pentru cateva minute.

Adaugati garam masala, tumericul, zaharul lasati sa se gateasca impreuna pentru 1-2 minute. Adaugati apoi pasta de tomate si rosiile cuburi si lasati pe foc pentru 5 minute.
Sosul de mai sus se pune intr-un blender si se mixeaza pana devine cat mai cremos.
Adaugati sosul facut la blender din nou in tigaie. Peste el se adauga iaurtul, puiul si patrunjelul tocat.

Serviti cu garnitura de orez.

Pentru orez:
Orezul se pune la fiert cu boabele de cardamon (cine are) si stelele de anason. Acoperiti cu un capac si fierbeti pentru 10 minute. Luati oala de pe foc dar lasati capacul. Orezul se va gati la abur pentru inca 5 minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui tikka masala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PUI TIKKA MASALA

PUI TIKKA MASALA

Se taie pieptul de pui in cuburi de aproximativ 2 cm.Se pregateste pasta pentru marinat puiul:frunzele

24 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Musaca greceasca

Musaca greceasca

- tăiem cartofii felii și îi prăjim. - între timp, tăiem vinetele rondele, le sărăm și

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 iunie 2012

    Foarte apetisant!*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei iuti (am pus doar jumatate)
  • 1 bucata ghimbir (cam de 2 cm)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita turmeric
  • 2 lingurite garam masala
  • 1 lingurita zahar (el zicea brun...eu n-am avut)
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 400g rosii cuburi
  • 1 piept de pui mare
  • 4-6 lingurite iaurt
  • patrunjel tocat
  • Pentru orez:
  • 400g orez basmati
  • 600ml apa
  • sare si piper
  • 3 boabe de cardamom(la mine lipsa)
  • 2 stele de anason

Raporteaza reteta

Retete
de Gabrielaolteanu
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri

2 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Spaghete Bolognese

Spaghete Bolognese

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisant!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Ardei umpluti