autor:

Butoi Catalina

» » Fripturi

Pui umplut

Autor: Butoi Catalina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Butoi Catalina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2009

Ingrediente
Un pui mare, 1 cana orez, ficatei 1/2 kg, pipote 300g, piper, cimbru, sare, cartofi, ulei

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

79 voturi

Mod de preparare

Umplutura:
Se inabuse fara a se rumeni ficateii si pipotelele in ulei adaugandu-se si putina apa in tigaie .Se adauga 2 lingurite de piper , cimbru 2-3 lg , sare sau dupa gust .
Cand sunt deja patrunse se ia din tigaie cu o furculita si se toaca mai mare pe un tocator dupa care se pun la loc in tigaie.
Separat de fierbe orezul , se scurge si se adauga peste ficatei si pipotele in tigaie ( de mentionat ca tigaia trebuie sa fie mare ).Se amesteca toate pe foc mic max 5 min.la sfarsit se taie o felie de paine ( de preferat mai uscata)cubulete mici si se adauga in tigaie ...ea fiind necesara ca sa absoarba uleiul daca este in plus.
Dupa care se da la racit.

Puiul se spala si se cresteaza la incheietura pulpei pentru a putea introduce umplutura si acolo.

Cartofii se curata se taie rondele si se aseaza in tava pregatita, se adauga boabe de piper si o foaie de dafin , ulei o ceasca mare ,putina apa , sare dupa gust.

Dupa ce umplutura sa racit se introduce in interiorul puiului si lateral sub pielea de la pulpe . Pentru ca in timpul in care se va praji ...sa nu iasa afara umplutura se leaga pulpele puiului cu ata.
Puiul gata umplut se aseaza peste cartofi se unge cu ulei se inteapa putin pentru a se scurge zeama din el si se baga la cuptorul gata incins la foc mic. Intr-o ora esta gata . ne dam seama ca e gata dupa culoarea aurie pe care o capata.Din cand in cand va mai uitati la el si eventual mai luati cu o lingura ulei din tava si puneti pe el.
Se poate servi atat cald cat si rece.
Reteta o stiu de la bunica mea Tica Podaru.
Pofta buna!
Catalina Butoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui umplut cu pastrama

Pui umplut cu pastrama

In tigaia cu ulei,se caleste usturoiul pisat,se adauga ceapa taiata foarte marunt si rosiile fara

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Piept de pui umplut

Piept de pui umplut

Se taie pieptul de pui in 4 fileuri dupa care se bate bine cu ciocanul. Ciupercile se taie fasii

12 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Neli Gheorghe , 30 mai 2013

    o sa incerc reteta sambata :)

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2010

    bravo tie! asa da reteta! te asigur ca o voi pregati!

  • gica , 10 iulie 2010

    e super

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Arata tare bine...cat despre umplutura poate fi foarte variata.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Arata super,cred ca e o bunatate ,voi face si eu asa ceva de paste.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

      Eu nu folosesc orez.Folosesc ciuperci calite cu o ceapa,2-3 felii de paine taiata cuburi le adaug la ficatei Incorporez toate si adaug 2-3 oua. Ca sa fiu sigura ca nu va iesi umplutura, cos pielea gainii.Ata o scot inainte sa servesc la mas

    • Palade Oana (Bucatar) , 21 martie 2009

      Suntem in post si nu pot sa fac reteta. Promit sa o incerc

    • madalina , 21 ianuarie 2009

      Superba reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

79 voturi

Ingrediente

  • Un pui mare
  • 1 cana orez
  • ficatei 1/2 kg
  • pipote 300g
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • cartofi
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Butoi Catalina
Friptura de caprioara

Friptura de caprioara

Se spala bine pulpita si se parleste daca este cazul .Se pune la fiert in apa intr-un vas mare si

19 voturi    3 comentarii
4h 30 min
Fripturi
Friptura de iepure

Friptura de iepure

Se spala bine iepurele si se parleste daca este cazul . Se pune la fiert in apa intr-un vas

13 voturi    5 comentarii
3h
Fripturi

Marian (Chef de cuisine)

bravo tie! asa da reteta! te asigur ca o voi pregati!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura November