autor:

paviasi

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui umplut cu chorizo si veloute de pui si arpagic

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2017

Ingrediente
Sos veloute din arpagic si pui, 100 gr unt , 100 gr faina , 300 ml lapte , 200 gr arpagic , ceapa verde, 200 gr smantana de gatit , sare, piper, nucsoara, concentrat de pui 2 linguri, Garnitura:, 1 kg rosii cherry , 500 gr arpagic , sare, piper, 50 gr unt , otet balsamic, Pui umplut:, 5 bucati mari piept pui (peste 250 gr. bucata.), 400 gr carnati chorizo , 2 buc oua, 150 gr pesmet , 200 ml ulei vegetal , sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Sos.

Untul se topeste usor intr-o craticioara; cand este foarte fierbinte, se adauga in bloc toata faina, apoi se adauga laptele incalzit, cate putin si amestecand continuu la foc mic. Acesta este bechamelul care se lasa la o parte. Arpagicul, daca are coaja, se opareste si se curata si se fierbe. Se gaseste si fiert in conserva. Se adauga arpagicul in bechamel si se trage pe blender, apoi se pune inapoi pe foc si se adauga smantana si condimentele si concentrat de pui. Se fierbe usor la foc mic, pana capata o consistenta de sos gros, apoi se trage fierbinte prin sita fina. Se adauga ceapa verde tocata extrem de fin si se lasa sosul la cald.

Garnitura.

Arpagicul se opareste, se curata si se fierbe sa ramana crocant. Rosiile se trag 2 minute, in tigaie cu ulei de masline si se adauga otet balsamic. La fel, arpagicul fiert. Se lasa deoparte, la cald.

Pieptul de pui este format din 2 bucati mari; se taie in doua. Fiecare bucata se inteapa pe lungime, prin mijloc, cu un cutit subtire. In acest canal, se introduce chorizo, daca este prea gros, chorizo se taie in baton subtire sa incapa. Fiecare bucata de piept se da prin ou batut si prin pesmet si se prajeste in ulei, doar putin cat sa faca o crusta. Se asaza tot puiul in tava si se da la cuptor 15 minute, la 180 de grade C.

Servire;

Pe farfurie, se asaza cateva bile de arpagic, apoi sos peste ele si cate o bucata de piept taiata in doua, alaturi rosii cherry.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu chorizo si veloute de pui si arpagic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale combinate Doina

Sarmale combinate Doina

Se vor prepara patru compozitii de umplutura astfel: caliti in ulei cepele tocate si morcovul ras

8 voturi    7 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Pui cu masline , in stil italian

Pui cu masline , in stil italian

Carnea se spala si se usuca bine apoi se face cu sare ,piper. boia si se prajeste in ulei de masline

9 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Sos veloute din arpagic si pui
  • 100 gr unt 
  • 100 gr faina 
  • 300 ml lapte 
  • 200 gr arpagic 
  • ceapa verde
  • 200 gr smantana de gatit 
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • concentrat de pui 2 linguri
  • Garnitura:
  • 1 kg rosii cherry 
  • 500 gr arpagic 
  • sare
  • piper
  • 50 gr unt 
  • otet balsamic
  • Pui umplut:
  • 5 bucati mari piept pui (peste 250 gr. bucata.)
  • 400 gr carnati chorizo 
  • 2 buc oua
  • 150 gr pesmet 
  • 200 ml ulei vegetal 
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac