autor:

paviasi

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui umplut cu chorizo si veloute de pui si arpagic

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2017

Ingrediente
Sos veloute din arpagic si pui, 100 gr unt , 100 gr faina , 300 ml lapte , 200 gr arpagic , ceapa verde, 200 gr smantana de gatit , sare, piper, nucsoara, concentrat de pui 2 linguri, Garnitura:, 1 kg rosii cherry , 500 gr arpagic , sare, piper, 50 gr unt , otet balsamic, Pui umplut:, 5 bucati mari piept pui (peste 250 gr. bucata.), 400 gr carnati chorizo , 2 buc oua, 150 gr pesmet , 200 ml ulei vegetal , sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Sos.

Untul se topeste usor intr-o craticioara; cand este foarte fierbinte, se adauga in bloc toata faina, apoi se adauga laptele incalzit, cate putin si amestecand continuu la foc mic. Acesta este bechamelul care se lasa la o parte. Arpagicul, daca are coaja, se opareste si se curata si se fierbe. Se gaseste si fiert in conserva. Se adauga arpagicul in bechamel si se trage pe blender, apoi se pune inapoi pe foc si se adauga smantana si condimentele si concentrat de pui. Se fierbe usor la foc mic, pana capata o consistenta de sos gros, apoi se trage fierbinte prin sita fina. Se adauga ceapa verde tocata extrem de fin si se lasa sosul la cald.

Garnitura.

Arpagicul se opareste, se curata si se fierbe sa ramana crocant. Rosiile se trag 2 minute, in tigaie cu ulei de masline si se adauga otet balsamic. La fel, arpagicul fiert. Se lasa deoparte, la cald.

Pieptul de pui este format din 2 bucati mari; se taie in doua. Fiecare bucata se inteapa pe lungime, prin mijloc, cu un cutit subtire. In acest canal, se introduce chorizo, daca este prea gros, chorizo se taie in baton subtire sa incapa. Fiecare bucata de piept se da prin ou batut si prin pesmet si se prajeste in ulei, doar putin cat sa faca o crusta. Se asaza tot puiul in tava si se da la cuptor 15 minute, la 180 de grade C.

Servire;

Pe farfurie, se asaza cateva bile de arpagic, apoi sos peste ele si cate o bucata de piept taiata in doua, alaturi rosii cherry.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu chorizo si veloute de pui si arpagic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
TOCANITA DE CIUPERCI

TOCANITA DE CIUPERCI

Se caleste ceapa, ardeiul, usturoiul tocate marunt in ulei de masline. Se adauga ciupercile si se

40 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Ghiveci de vitel cu orz

Ghiveci de vitel cu orz

Într-o cratiță, se calesc ceapa, usturoiul si carnea în ulei de măsline. Se adaugă

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Sos veloute din arpagic si pui
  • 100 gr unt 
  • 100 gr faina 
  • 300 ml lapte 
  • 200 gr arpagic 
  • ceapa verde
  • 200 gr smantana de gatit 
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • concentrat de pui 2 linguri
  • Garnitura:
  • 1 kg rosii cherry 
  • 500 gr arpagic 
  • sare
  • piper
  • 50 gr unt 
  • otet balsamic
  • Pui umplut:
  • 5 bucati mari piept pui (peste 250 gr. bucata.)
  • 400 gr carnati chorizo 
  • 2 buc oua
  • 150 gr pesmet 
  • 200 ml ulei vegetal 
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Ficatei in sos de vin cu mamaliguta