autor:

Madalina_Iliuta

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui umplut cu inimi, pipote si ficat

Autor: Madalina_Iliuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Madalina_Iliuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2014

Ingrediente
- un pui mai mare de 1.5kg pe care il alegem astfel incat sa aiba pielea neperforata, - 1 sau 2 linguri de ulei, - aprox 300g pipote si inimi, - aprox 300g ficat de pui, - 2 oua fierte, - 2 oua crude, - o ceapa, - 2 catei de usturoi, - patrunjel, - 2 sau 3 felii de paine inmuiate in lapte, - sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

In ulei se caleste ceapa taiata si se adauga apoi pipotele si inimile taiate. Cand acestea s-au patruns si s-a evaporat lichidul pe care l-au lasat se adauga ficatul taiat si se mai lasa pe foc pana se patrunde si el. La final se pune usturoiul pisat, patrunjelul tocat si se potriveste de sare si piper. Aceasta tocanita se lasa sa se raceasca si se amesteca apoi cu cele doua oua fierte taiate cubulete, cu ouale crude si cu painea inmuiata in lapte.



Puiul il spalam si indepartam plamanii din interior si partea cu grasime de deasupra tartitei apoi il frecam cu sare dupa cat preferam mancarea de sarata. Usor, avand grija sa nu o sfasiem, desprindem cu mana pielea de pe pieptul puiului si atat cat putem si de pe pulpe obtinand un "buzunar" in care o sa punem o parte din umplutura pe care o distribuim in strat uniform pe toata suprafata.



Restul de umplutura o punem in interiorul puiului.Coasem sau blocam cu ajutorul unor scobitori ca sa nu pice umplutura si asezam puiul intr-o tava sau un vas termorezistent si punem totul la cuptor la 150 - 180 grade cca 2 ore sau pana se rumenseste frumos. Din cand in cand putem sa mai ungem puiul cu sosul pe care si-l lasa in tava.



Este foarte gustos, iar umplutura distribuita pe suprafata puiului va mentine carnea suculenta, nelasand nici chiar pieptul sa devina fad. Merge de minune cu garnitura de cartofi prajiti sau wedges sau cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu inimi, pipote si ficat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Crochete de curcan cu mar dulce

Crochete de curcan cu mar dulce

Este un preparat frantuzesc foarte usor de pregatit, slab caloric si foarte fin .Pe gustul celor

10 voturi    6 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Intr- tigaie punem 2 ligurite de ulei, adaugam ciocanele condimentate si le lasam sa se prajeasca.

5 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valentin Borcoman , 18 decembrie 2014

    Da, am rugat sotia sa 0 pregateasca pentru masa de craciun

  • Fara foto

    Maria Petrescu , 16 decembrie 2014

    foarte buna o sa fac si eu

  • Fara foto

    Nego Tiberiu , 28 iunie 2014

    delicios

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 17 februarie 2014

      Foarte bun puiul umplut si pare crocant-felicitari.

    • Fara foto

      Finaru Elena , 17 februarie 2014

      DA AM SA FC SI EU ; BUNUT ;;;;;;

    • Fara foto

      Monica Mantu Luchian , 17 februarie 2014

      foarte bun, delicios...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • - un pui mai mare de 1.5kg pe care il alegem astfel incat sa aiba pielea neperforata
  • - 1 sau 2 linguri de ulei
  • - aprox 300g pipote si inimi
  • - aprox 300g ficat de pui
  • - 2 oua fierte
  • - 2 oua crude
  • - o ceapa
  • - 2 catei de usturoi
  • - patrunjel
  • - 2 sau 3 felii de paine inmuiate in lapte
  • - sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madalina_Iliuta
Cupcakes cu frosting de piure de castane

Cupcakes cu frosting de piure de castane

Briose: Ciocolata se sfarama cat mai marunt in robot si se amesteca cu ingredientele uscate

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Varza de Bruxelles gratinata

Varza de Bruxelles gratinata

Daca folosim si piept de curcan sau de pui intai vom taia cuburi carnea si o rumenim impreuna cu

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte bun puiul umplut si pare crocant-felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Pulpa de porc in sos de ceapa si leurda (Crockpot)