In ulei se caleste ceapa taiata si se adauga apoi pipotele si inimile taiate. Cand acestea s-au patruns si s-a evaporat lichidul pe care l-au lasat se adauga ficatul taiat si se mai lasa pe foc pana se patrunde si el. La final se pune usturoiul pisat, patrunjelul tocat si se potriveste de sare si piper. Aceasta tocanita se lasa sa se raceasca si se amesteca apoi cu cele doua oua fierte taiate cubulete, cu ouale crude si cu painea inmuiata in lapte.
Puiul il spalam si indepartam plamanii din interior si partea cu grasime de deasupra tartitei apoi il frecam cu sare dupa cat preferam mancarea de sarata. Usor, avand grija sa nu o sfasiem, desprindem cu mana pielea de pe pieptul puiului si atat cat putem si de pe pulpe obtinand un "buzunar" in care o sa punem o parte din umplutura pe care o distribuim in strat uniform pe toata suprafata.
Restul de umplutura o punem in interiorul puiului.Coasem sau blocam cu ajutorul unor scobitori ca sa nu pice umplutura si asezam puiul intr-o tava sau un vas termorezistent si punem totul la cuptor la 150 - 180 grade cca 2 ore sau pana se rumenseste frumos. Din cand in cand putem sa mai ungem puiul cu sosul pe care si-l lasa in tava.
Este foarte gustos, iar umplutura distribuita pe suprafata puiului va mentine carnea suculenta, nelasand nici chiar pieptul sa devina fad. Merge de minune cu garnitura de cartofi prajiti sau wedges sau cu salata verde.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii