autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui umplut cu legume in vin rosu

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 iulie 2016

Ingrediente
1 pui, circa 2 kg, 1 lamaie,, 200 ml vin rosu,, 1 lingura oregano,, 2 cepe,, 1 bucata praz,, 1 gogosar rosu,, 1 morcov,, 1 radacina de pastarnac,, 1 borcanel de ciuperci,, 2 linguri orez,, sare dupa gust,, 4 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

-Se curata ceapa si se pune la undit, se adauga prazul tocat marunt, morcovul ras, gogosarul tocat marunt, pastarnacul tocat, cipercile, orezul,sare dupa gust si se lasa sa se patrunda. Cand toate legumele isi schimba culoarea, umplem puiul care a fost spalat si lasat la scurs de apa. Mie mi-a mai ramas putina compozitie si am luat pielea de la un piept de pui,am pus compozitia pe piele, am adunat marginile si le-am legat cu un fir de ata.

-Se pune puiul in tava,se presoara peste el putina sare, oregano, vin rosu si putin ulei. Se orneaza cu felii de lamaie, se pune capac la vas si se da la cuptor, la foc potrivit. Cand incepe sa se rumeneasca, se ia capacul si se mai lasa la cuptor,pret de cateva minute, apoi se opreste focul. Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu legume in vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf cu pulpe de pui

Pilaf cu pulpe de pui

- Pulpele se spala si se pun la fiert intr-un vas separat cu apa si putina sare (se poate pune delikat

42 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Perisoare la cuptor

Perisoare la cuptor

Perisoarele la cuptor se gatesc mai des in sud-vestul Iugoslaviei (Serbiei) dar se poate intalni,

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 pui, circa 2 kg
  • 1 lamaie,
  • 200 ml vin rosu,
  • 1 lingura oregano,
  • 2 cepe,
  • 1 bucata praz,
  • 1 gogosar rosu,
  • 1 morcov,
  • 1 radacina de pastarnac,
  • 1 borcanel de ciuperci,
  • 2 linguri orez,
  • sare dupa gust,
  • 4 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

204 voturi    43 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

5 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Jambon pe varza la tava