Pui umplut cu legume in vin rosu

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Pui umplut cu legume in vin rosu

Ingrediente

  • 1 pui,de circa 2 kg
  • 1 lamaie,
  • 200 ml vin rosu,
  • 1 lingura oregano,
  • 2 cepe,
  • 1 bucata praz,
  • 1 gogosar rosu,
  • 1 morcov,
  • 1 radacina de pastarnac,
  • 1 borcanel de ciuperci,
  • 2 linguri orez,
  • sare dupa gust,
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

-Se curata ceapa si se pune la undit, se adauga prazul tocat marunt, morcovul ras, gogosarul tocat marunt, pastarnacul tocat, cipercile, orezul,sare dupa gust si se lasa sa se patrunda. Cand toate legumele isi schimba culoarea, umplem puiul care a fost spalat si lasat la scurs de apa. Mie mi-a mai ramas putina compozitie si am luat pielea de la un piept de pui,am pus compozitia pe piele, am adunat marginile si le-am legat cu un fir de ata.

-Se pune puiul in tava,se presoara peste el putina sare, oregano, vin rosu si putin ulei. Se orneaza cu felii de lamaie, se pune capac la vas si se da la cuptor, la foc potrivit. Cand incepe sa se rumeneasca, se ia capacul si se mai lasa la cuptor,pret de cateva minute, apoi se opreste focul. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure