autor:

Dachman Laura

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui umplut cu legume si fructe picante

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Ingrediente
•1 pui ( de aprox. 1,5 kg ), Pentru marinata, •3 linguri praf de curry, •4 lingurite piure de usturoi sau usturoi zdrobit, •4 lingurite praf de ghimbir, •150 gr iaurt, •sare si piper negru, •4 lingurite seminte de mac, •4 lingurite seminte de susan, Pentru umplutura, •2 linguri unt, •1 ardei iute verde, fara seminte, tocat, •2 lingurite praf de ghimbir, •100 gr ceapa, tocata marunt, •50 gr pesmet, •100 gr caise uscate, tocate, •50 gr stafide, •100 gr porumb boabe, scurse daca sunt din conserva sau decongelate daca au fost congelate, •2 linguri coriandru proaspat tocat, •2 linguri branza proaspata, •100 gr ciuperci, taiate marunt, •200 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 2h

26 voturi

Mod de preparare

1. Pentru marinata, se amesteca usturoiul, curry-ul, ghimbirul si iaurtul intr-un castron mare si se asezoneaza dupa gust.Se macina semintele de mac si cele de susan intr-o rasnita sau intr-o piulita si se adauga in castron.
2. Se pune puiul in castron si se freaca bine cu marinata atat pe deinafara cat si in interior.Se acopera si se lasa la marinat in frigider peste noapte.
3. A doua zi, se readuce puiul la tmperatura camerei.Se incazleste cuptorul la 200ᵒC.
4. Pentru umplutura, se topeste jumatate din cantitatea de unt la foc potrivit.Se rumenesc in unt ardeiul iute, ghimbirul si ceapa timp de 3-4 minute, pana cand ceapa a devenit moale.
5. Se inglobeaza la ceapa rumenita pesmetul, stafidele, caisele si porumbul.Se rumenesc 5 minute, apoi se pun coriandrul, branza, ciupercile, sare si piper dupa gust.Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.
6. Se umple puiul cu amestecul racit.Pentru ca umplutura sa ramana in interior, se leaga picioarele.
7. Se topeste 1 lingura de unt ramasa si se unge vasul in care se va coace puiul.Se pune puiul in vas si se acopera cu folie de aluminiu..Se pune la copt pentru 30 minute.
8. Se ia folia de pe vas si se toarna deasupra puiului si in vas 200 ml vin alb.Se mai coace 30-40 minute, stropind puiul frecvent cu lichidul din cratita.
9. Se serveste puiul stropit cu sos din cratita, astfel lichidul va fi absorbit de pui, daca puiul este fierbinte.Garnitura potrivita la acest fel este un pilaf simplu sau orez cu cardamon.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu legume si fructe picante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Soté de legume

Soté de legume

Se taie cartofii si morcovii cubulete si se pun la fiert alaturi de mazare pentru aprox 20 de minute.

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de teci

Ciulama de teci

Se taie marunt ceapa uscata, ceapa verde, verdeturile si pastaile de fasole verde. Se pune o lingura

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Foarte frumos, buna si umplutura.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Arata super !

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Ti-a iesit minunat. Felicitari !

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Arata super. Asa poti sa faci deAnul Nou in loc de curcan.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Arata minunat puiutul ...Cred ca este tare gustos...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Mai merge Duminica şi câte un Pui umplut. Foarte bine ţi-a ieşit! Felicitări!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

26 voturi

Ingrediente

  • •1 pui ( de aprox. 1,5 kg )
  • Pentru marinata
  • •3 linguri praf de curry
  • •4 lingurite piure de usturoi sau usturoi zdrobit
  • •4 lingurite praf de ghimbir
  • •150 gr iaurt
  • •sare si piper negru
  • •4 lingurite seminte de mac
  • •4 lingurite seminte de susan
  • Pentru umplutura
  • •2 linguri unt
  • •1 ardei iute verde
  • fara seminte
  • tocat
  • •2 lingurite praf de ghimbir
  • •100 gr ceapa
  • tocata marunt
  • •50 gr pesmet
  • •100 gr caise uscate
  • tocate
  • •50 gr stafide
  • •100 gr porumb boabe
  • scurse daca sunt din conserva sau decongelate daca au fost congelate
  • •2 linguri coriandru proaspat tocat
  • •2 linguri branza proaspata
  • •100 gr ciuperci
  • taiate marunt
  • •200 ml vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Rata gotica umpluta cu carnati afumati