autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui umplut cu miez de paine

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 felii de costita afumata taiate bucatele, , 6 felii de paine integrala fara coaja, , 3 cepe mici tocate, , 2 linguri nuca zdrobita, , 2 linguri stafide, , 1/4 ceasca patrunjel verde tocat, , 1 ou batut usor, , 1/4 ceasca lapte, , 1 pui (circa 1,4 kg), , sare,, piper macinat, , 45 g unt topit, , 1-2 linguri ulei, , 1-2 linguri sos de soia, , o ceasca si jumatate apa, , 1 catel de usturoi (presat), , 1 lingura faina.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul. Se prajeste costita circa 5 minute la foc iute, pana ce se rumeneste. Se taie painea cubulete de 1 cm, se pune intr-un castron mare, se adauga slaninuta, nucile, stafidele, patrunjelul si oul batut cu lapte, se amesteca bine si se gusta de sare si piper. - Se curata puiul (se scot maruntaiele si grasimea), se spala, se zvanta, se umple cu amestecul de paine si costita si se coase sau se prinde cu scobitori. Se freaca cu sare si piper si se aseaza intr-o tava mai adanca. - Se amesteca untul cu uleiul si sosul de soia, se unge bine puiul, iar ce prisoseste se toarna in tava, impreuna cu jumatate din cantitatea de apa si cu usturoiul presat. Se da la cuptor, se lasa cam o ora si un sfert sa se patrunda si sa se rumeneasca, udandu-l din cand in cand cu sosul din tava. Se scoate pe un platou si, inainte de a-l transa, se inveleste usor cu o hartie de pergament si se lasa sa stea asa vreo 5 minute. - Sosul din tava se toarna intr-o craticioara si se pune pe foc. Se incorporeaza faina si se lasa sa se rumeneasca 5 minute, la foc slab, amestecand intruna. Se stinge cu apa ramasa, se amesteca si se lasa sa fiarba pana ce se-ngroasa. Sosul se condimenteaza si se serveste fierbinte langa puiul umplut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu miez de paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Fazan cu gutui

Fazan cu gutui

Fazanul eu îl fierb în Kuktă (adică vasul de fierbere sub presiune) împreuna cu morcovii, păstârnacul

2 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rata cu gutui, piure de cartofi si fondant de ceapa cu miere

Rata cu gutui, piure de cartofi si fondant de ceapa cu miere

- Puneti un pahar cu apa intr-o tava. Puneti rata in tava, cu o lingura de ulei de masline pe deasupra

0 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 felii de costita afumata taiate bucatele
  • 6 felii de paine integrala fara coaja
  • 3 cepe mici tocate
  • 2 linguri nuca zdrobita
  • 2 linguri stafide
  • 1/4 ceasca patrunjel verde tocat
  • 1 ou batut usor
  • 1/4 ceasca lapte
  • 1 pui (circa 1,4 kg)
  • sare,
  • piper macinat
  • 45 g unt topit
  • 1-2 linguri ulei
  • 1-2 linguri sos de soia
  • o ceasca si jumatate apa
  • 1 catel de usturoi (presat)
  • 1 lingura faina.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Orez chinezesc cu legume