autor:

» » Mancaruri cu carne

Pui umplut cu miez de paine

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 felii de costita afumata taiate bucatele, , 6 felii de paine integrala fara coaja, , 3 cepe mici tocate, , 2 linguri nuca zdrobita, , 2 linguri stafide, , 1/4 ceasca patrunjel verde tocat, , 1 ou batut usor, , 1/4 ceasca lapte, , 1 pui (circa 1,4 kg), , sare,, piper macinat, , 45 g unt topit, , 1-2 linguri ulei, , 1-2 linguri sos de soia, , o ceasca si jumatate apa, , 1 catel de usturoi (presat), , 1 lingura faina.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se incinge cuptorul. Se prajeste costita circa 5 minute la foc iute, pana ce se rumeneste. Se taie painea cubulete de 1 cm, se pune intr-un castron mare, se adauga slaninuta, nucile, stafidele, patrunjelul si oul batut cu lapte, se amesteca bine si se gusta de sare si piper. - Se curata puiul (se scot maruntaiele si grasimea), se spala, se zvanta, se umple cu amestecul de paine si costita si se coase sau se prinde cu scobitori. Se freaca cu sare si piper si se aseaza intr-o tava mai adanca. - Se amesteca untul cu uleiul si sosul de soia, se unge bine puiul, iar ce prisoseste se toarna in tava, impreuna cu jumatate din cantitatea de apa si cu usturoiul presat. Se da la cuptor, se lasa cam o ora si un sfert sa se patrunda si sa se rumeneasca, udandu-l din cand in cand cu sosul din tava. Se scoate pe un platou si, inainte de a-l transa, se inveleste usor cu o hartie de pergament si se lasa sa stea asa vreo 5 minute. - Sosul din tava se toarna intr-o craticioara si se pune pe foc. Se incorporeaza faina si se lasa sa se rumeneasca 5 minute, la foc slab, amestecand intruna. Se stinge cu apa ramasa, se amesteca si se lasa sa fiarba pana ce se-ngroasa. Sosul se condimenteaza si se serveste fierbinte langa puiul umplut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu miez de paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 felii de costita afumata taiate bucatele
  • 6 felii de paine integrala fara coaja
  • 3 cepe mici tocate
  • 2 linguri nuca zdrobita
  • 2 linguri stafide
  • 1/4 ceasca patrunjel verde tocat
  • 1 ou batut usor
  • 1/4 ceasca lapte
  • 1 pui (circa 1,4 kg)
  • sare,
  • piper macinat
  • 45 g unt topit
  • 1-2 linguri ulei
  • 1-2 linguri sos de soia
  • o ceasca si jumatate apa
  • 1 catel de usturoi (presat)
  • 1 lingura faina.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Gaina intreaga pe varza noua