autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui umplut cu miez de paine

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 felii de costita afumata taiate bucatele, , 6 felii de paine integrala fara coaja, , 3 cepe mici tocate, , 2 linguri nuca zdrobita, , 2 linguri stafide, , 1/4 ceasca patrunjel verde tocat, , 1 ou batut usor, , 1/4 ceasca lapte, , 1 pui (circa 1,4 kg), , sare,, piper macinat, , 45 g unt topit, , 1-2 linguri ulei, , 1-2 linguri sos de soia, , o ceasca si jumatate apa, , 1 catel de usturoi (presat), , 1 lingura faina.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul. Se prajeste costita circa 5 minute la foc iute, pana ce se rumeneste. Se taie painea cubulete de 1 cm, se pune intr-un castron mare, se adauga slaninuta, nucile, stafidele, patrunjelul si oul batut cu lapte, se amesteca bine si se gusta de sare si piper. - Se curata puiul (se scot maruntaiele si grasimea), se spala, se zvanta, se umple cu amestecul de paine si costita si se coase sau se prinde cu scobitori. Se freaca cu sare si piper si se aseaza intr-o tava mai adanca. - Se amesteca untul cu uleiul si sosul de soia, se unge bine puiul, iar ce prisoseste se toarna in tava, impreuna cu jumatate din cantitatea de apa si cu usturoiul presat. Se da la cuptor, se lasa cam o ora si un sfert sa se patrunda si sa se rumeneasca, udandu-l din cand in cand cu sosul din tava. Se scoate pe un platou si, inainte de a-l transa, se inveleste usor cu o hartie de pergament si se lasa sa stea asa vreo 5 minute. - Sosul din tava se toarna intr-o craticioara si se pune pe foc. Se incorporeaza faina si se lasa sa se rumeneasca 5 minute, la foc slab, amestecand intruna. Se stinge cu apa ramasa, se amesteca si se lasa sa fiarba pana ce se-ngroasa. Sosul se condimenteaza si se serveste fierbinte langa puiul umplut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu miez de paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba cu masline

Limba cu masline

Bucatile de limba se spala si se pun la fiert in apa rece.Cand incepe sa dea in clocot se ia

18 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
1. Piept de pasăre gratinat

1. Piept de pasăre gratinat

Mod de preparare Se preîncălzeşte cuptorul, pe faza de grătar. Se toacă ceapa mărunt. Se

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 felii de costita afumata taiate bucatele
  • 6 felii de paine integrala fara coaja
  • 3 cepe mici tocate
  • 2 linguri nuca zdrobita
  • 2 linguri stafide
  • 1/4 ceasca patrunjel verde tocat
  • 1 ou batut usor
  • 1/4 ceasca lapte
  • 1 pui (circa 1,4 kg)
  • sare,
  • piper macinat
  • 45 g unt topit
  • 1-2 linguri ulei
  • 1-2 linguri sos de soia
  • o ceasca si jumatate apa
  • 1 catel de usturoi (presat)
  • 1 lingura faina.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sarmale cu curcan si varza murata in cuib