autor:

Daniela_Gherca

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui Vanatoresc (Cacciatore)

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2016

Ingrediente
5 pulpe de pui superioare (1 kg), 2 cepe mici sau 1 ceapa mare, 2 morcovi, 3 catei de usturoi (mai mici), 1/2 ardei verde (se poate pune rosu sau galben), 1 pahar de 250ml cu vin roze, 1 cutie de rosii in bulion de 400g, sare, piper, busuioc, oregano, herbes de provence, 50ml ulei, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

O reteta deosebita cu un sos minunat, aromat si plin de savoare. Nu este deloc complicata si ce sa mai zici ca este si gustoasa.





Spalam pulpele si le curatam de piele (daca va plac cu piele le puteti lasa asa), apoi le taiem in jumatate si le condimentam cu sare si piper.



Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins asezam pulpele si le prajim pe ambele parti atat cat sa se rumeneasca foarte putin.

Intre timp ceapa, usturoiul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul felii subtiri si le punem toate odata peste carne in tigaie, amestecam putin si prajim inca vreo 5 minute, dupa care adaugam vinul si lasam la fiert cateva minute atat cat sa scada putin, iar intre timp pregatim sosul de rosii:

Turnam cutia de rosii int-un bol si peste presaram condimentele aromate, daca considerati ca mai trebuie sare si piper se mai poate adauga, eu am mai pus putin.

Peste carne punem si sosul de rosii aromat, amestecam putin si lasam sa fiarba acoperite cu capac cca. 30 minute amestecand din cand in cand.

Cand sosul a scazut stingem focul si presaram putin patrunjel verde! O bunatate!

Se poate servi dupa cum doriti: simplu sau alaturi de o garnitura!

Sa va fie de bine!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Vanatoresc (Cacciatore)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
10 retete cu cartofi

10 retete cu cartofi

Pt.cartofii bondaras: cei 3 cartofi mari se curata de coaja si se fierb intregi putin nu de tot.Apoi

36 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu ciuperci si ardei gras

Orez cu ciuperci si ardei gras

Se taie ceapa pestisori si se pune la calit cu ulei si apa. Ciupercile se curata si se spala, apoi

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5 pulpe de pui superioare (1 kg)
  • 2 cepe mici sau 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 3 catei de usturoi (mai mici)
  • 1/2 ardei verde (se poate pune rosu sau galben)
  • 1 pahar de 250ml cu vin roze
  • 1 cutie de rosii in bulion de 400g
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • herbes de provence
  • 50ml ulei
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cartofi noi, impanati