autor:

Daniela_Gherca

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui Vanatoresc (Cacciatore)

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2016

Ingrediente
5 pulpe de pui superioare (1 kg), 2 cepe mici sau 1 ceapa mare, 2 morcovi, 3 catei de usturoi (mai mici), 1/2 ardei verde (se poate pune rosu sau galben), 1 pahar de 250ml cu vin roze, 1 cutie de rosii in bulion de 400g, sare, piper, busuioc, oregano, herbes de provence, 50ml ulei, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

O reteta deosebita cu un sos minunat, aromat si plin de savoare. Nu este deloc complicata si ce sa mai zici ca este si gustoasa.





Spalam pulpele si le curatam de piele (daca va plac cu piele le puteti lasa asa), apoi le taiem in jumatate si le condimentam cu sare si piper.



Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins asezam pulpele si le prajim pe ambele parti atat cat sa se rumeneasca foarte putin.

Intre timp ceapa, usturoiul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul felii subtiri si le punem toate odata peste carne in tigaie, amestecam putin si prajim inca vreo 5 minute, dupa care adaugam vinul si lasam la fiert cateva minute atat cat sa scada putin, iar intre timp pregatim sosul de rosii:

Turnam cutia de rosii int-un bol si peste presaram condimentele aromate, daca considerati ca mai trebuie sare si piper se mai poate adauga, eu am mai pus putin.

Peste carne punem si sosul de rosii aromat, amestecam putin si lasam sa fiarba acoperite cu capac cca. 30 minute amestecand din cand in cand.

Cand sosul a scazut stingem focul si presaram putin patrunjel verde! O bunatate!

Se poate servi dupa cum doriti: simplu sau alaturi de o garnitura!

Sa va fie de bine!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Vanatoresc (Cacciatore)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de cartofi

Piure de cartofi

Se curata cartofii de coaja si se spala.Se pregateste o oala cu apa si sare .Adaugam cartofii taiati

4 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de cartofi cu cimbru

Mancare de cartofi cu cimbru

Puneti uleiul la incins,dupa care puneti la prajit cartofii, morocvul,ardeiul gras si ceapa taiate

2 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5 pulpe de pui superioare (1 kg)
  • 2 cepe mici sau 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 3 catei de usturoi (mai mici)
  • 1/2 ardei verde (se poate pune rosu sau galben)
  • 1 pahar de 250ml cu vin roze
  • 1 cutie de rosii in bulion de 400g
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • herbes de provence
  • 50ml ulei
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte