autor:

Iulia Brana_Toth

» » Mancaruri cu carne

Puisor la gratar cu legume

Autor: Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2015

Ingrediente
1 pui - Coquelet de Bretagne, 2 morcovi, 2 dovlecei, 2 rosii, 2 ardei, 2 cepe, 4-6 catei de usturoi, Crengute de cimbru, foi de dafin, seminte de coriandru, sare, piper, fulgi de ardei iuti, ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Despicati puiul pe ambele parti ale spinarii si indepartati-o, scoateti-o impreuna cu tartita. Intoarceti puiul si deschideti-l prin apasare cu palmele pana se culca bine pe fundul de lemn. Puneti-l la marinat peste noapte in vin alb, ulei, solzisori de ceapa si usturoi, rondele de morcov.



A doua zi scoateti puiul, zvantati-l si infigeti doua tepuse prin fiecare pulpa si aripa, incepand cu pulpa dreapta aripa stanga si invers, trecand prin mijlocul pieptului.



Condimentati puiul generos cu sare si piper, coriandru mojarit proaspat, fulgi de ardei iute, ungeti parcimonios cu ulei.



Puneti-l pe gratarul incins si daca tepusele nu sunt suficiente ca sa tina puiul drept si lipit de gratar, puneti deasupra o caramida imbracata in staniol sau mojarul cu pistil cu tot (orice fel de greutate este buna, dar eu am aceasta caramida mereu la indemana fiindca o folosesc des, dupa cum vedeti din retetele mele, ador sa grataresc...Pun caramida si adaug mojarul cu pistil) Lasati la parpalit cate un sfert de ora pe fiecare parte.



In acest timp taiem legumaria felii, o saram si piperam adugam din loc in loc frunzele de dafin, cimbrul, stopim cu ulei si o punem intr-un vas ceramic la cuptor pana sunt aproape facute.



Scoatem puisorul de pe gratar, il asezam in mijlocul vasului ceramic si-l mai lasam in cuptor cca un sfert de ora.



Facem o mamaliguta si servim o jumatate de puisor cu portia aferenta de legumarie si mamaliguta.



Tare bine merge alaturi un ardei umplut de cu toamna si murat linistit, in voia lui!
Daca ti-a placut reteta noastra "Puisor la gratar cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Orez de pui á Portuguesa

Orez de pui á Portuguesa

1)Se fierbe puiul cu morcovi si bucata de bacon, in apa condimentatã cu foile de dafin, ardeiul

7 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca de cartofi cu carne tocata

Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem felii.Ii prajim in ulei si ii scoatem pe prosoape de hartie

28 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ilie Violeta , 17 iunie 2015

    O minunatie !

  • Iulia Brana_Toth

    Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine) , 17 iunie 2015

    Ce draguta-mi esti, draguta mea :)

  • Fara foto

    Iuliana Toth , 17 iunie 2015

    Multumesc mult, Ilie Violeta <3

    • Fara foto

      Ilie Violeta , 29 mai 2015

      Excelent !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Iulia Brana_Toth
Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Va servesc cu un drob batranesc - facut dupa vechile canoane ale bucatariei bunicii, cand prajelile

37 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aperitive cu carne
Surf &Turf

Surf &Turf

Cantitatea ingredientelor este pentru o singura portie. Asadar, daca aveti experienta cu melcii

35 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Muschi de vita "sous vide"

Muschi de vita "sous vide"

Daca va mirati de titlul retetei, sa stiti ca modul de-a gati (pretentios spus... "sous vide" ) adica

218 voturi    26 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Iulia Brana_Toth

Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine)

Ce draguta-mi esti, draguta mea :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Boeuf Bourguignon cu orez Pisto