autor:

Sidy

» » Aperitive

Puisori( pentru decor)

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Ingrediente
150 g branza telemea, 150 g branza de vaci, 50 g unt, 100 g morcov ras, sofran, condimente

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Branza telemea se rade si se amesteca apoi cu branza de vaci si untul. Amestecam bine si asezonam.
Morcovul ras il stoarcem bine de suc, printr-un tifon . Amestecam branza cu sucul de morcov si cu foarte putin sofran.
Din compozitia obtinuta facem b1lute de doua marimi. O parte le alungim si le modelam , facem codita puisorului si cealalta parte o lasam asa rotunda, mai mica, cea care va fi capul puisorului.
Cu ajutorul unei scobitori fixam capul puisorului de corp.
Din bucatele de masline negre facem ochisorii si din morcov dacem ciocul si piciorusele.
Acesti puisori se folosesc la ornarea diferitelor platouri....
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Puisori( pentru decor)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Puisori in cuib (pentru 2 persoane)

Puisori in cuib (pentru 2 persoane)

Cuibul se obtine din salata: surimi si ouale se taie cuburi, branza se da pe razatoarea mare. Incorporam

266 voturi    31 comentarii
30 min
Salate reci
Puisori si iepurasi de Paste

Puisori si iepurasi de Paste

1. Se amesteca laptele praf cu zaharul.Se adauga nuca de cocos, se amesteca, iar dupa aceea se adauga

1 vot    4 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Ce frumosi sunt !!!

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    foarte ingenios

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Foarte frumosi! Arata minunat pe platou!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Mititei si frumusei!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Foarte frumosi si realizati cu multa rabdare si pasiune! Se vede ca itit iubesti nepotelul!*****

    • Fara foto

      Adina , 27 aprilie 2010

      Felicitari! Sant tare dragalasi si de efect!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Sidy, ce buni sunt din branza, se pot colora si cu galbenus de ou. Tare de efect, felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Tare bine au iesit.Felicitari.

    • Fara foto

      miki , 21 aprilie 2010

      foarte interesant...felicitari

    • cheche

      cheche (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Ce draguti sunt puisorii...:):)Felicitari!!!!!!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      ce frumos sunt ,felicitariii pentru idee!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      F frumos da iti trebuie rabdare bravo

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Parca sunt adevarati doar astepti sa auzi " piu, piu" si sa vina closca sa-i apere. Superbi ,nu stiu daca te lasa inima sa-i mananci cat sunt de draguti.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      iti lace sa te joci,bag de seama ! tare nostimi !

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      foarte frumosi puisorii, cred a orice copilas i-ar manca imedita.

    • naty

      naty (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      foarte frumosi felicitari

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      O idee excelenta! Felicitari!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Vaiii ce frumosi ti-au iesit puisorii si dragalasi..piu,piu Felicitari!

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      foarte frumosi

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      tare dragalasi!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Ce simpatici...cu siguranta sofranul i-a dat aceasta culoare de "galben ca de pui"!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Tare bine ti-au iesit, ai mei sunt deja decorati cu smantana.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Foarte frumoşi puişorii tăi, Sidy!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Frumusei si deliciosi...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 150 g branza telemea
  • 150 g branza de vaci
  • 50 g unt
  • 100 g morcov ras
  • sofran
  • condimente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ce frumosi sunt !!!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Vinete pane cu urda si ardei gras