autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

PULPA DE MIEL CU CARTOFI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 17 iunie 2008

Ingrediente
1 kg.pulpa de miel dezosata,, 300g.ceapa,, 1 manunchi de patrunjel verde,, 1 foaie dafin,, 1 lingurita cimbrisor tocat(poate fi si uscat),, 10 boabe piper negru,, 5dl.vin alb sec,, 800-900 g. cartofi,, 4 linguri ulei de masline,, 20g.unt,, 3 ramurele de cimbrisor (proaspat),, sare, piper proaspat macinat,, folie de aluminiu

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1.Carnea dezosata si curatata de grasime se taie in 4 .Cele 4 bucati se freaca cu un amestec de foaie de dafin zdrobita amestecata cu cimbrisorul tocat si se aseaza intr-un vas.Peste se pune ceapa taiata rotocoale,patrunjelul verde tocat, boabele de piper, vinul si se acopera cu folia de aluminiu .Vasul se pune in frigider peste noapte.
2.A doua zi, se scoate carnea, se scurge ;sucul din vas se strecoara,de asemenea si ceapa si se pune pe o farfurie.
3.Cartofii se curata si se taie rotocoale.
4.In ulei incins se frige carnea pe toate partile,se sareaza si pipereaza, apoi se scoate si se pastreaza la cald.In uleiul ramas se caleste ceapa 10 minute, amestecand mereu.
5.1/2 din cantitatea de ceapa si carnea se aseaza intr-un vas de Jena.Peste carne se pun cartofii, unul langa altul,se sareaza, pipereaza si se presara peste ei restul de ceapa.In cuptor preincalzit, frigem preparatul, acoperit, timp de 1,5 ore,la 200*C.Se descopera vasul si se continua coacerea inca 30 minute.
6.Preparatul se decoreaza cu frunzulite de patrunjel verde, cimbrisor verde si se serveste din vasul de Jena, acompaniat de un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "PULPA DE MIEL CU CARTOFI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti
Cartofi cu carne tocata si sos de tahini la cuptor

Cartofi cu carne tocata si sos de tahini la cuptor

Tocam carnea impreuna cu patrunjelul, ceapa si painea nestoarsa de apa, la care adaugam sare si piper

2 voturi    3 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2008

    Daca ai si niste usturoi verde, se toaca marunt , cu codite cu tot si se pune peste friptura.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg.pulpa de miel dezosata,
  • 300g.ceapa,
  • 1 manunchi de patrunjel verde,
  • 1 foaie dafin,
  • 1 lingurita cimbrisor tocat(poate fi si uscat),
  • 10 boabe piper negru,
  • 5dl.vin alb sec,
  • 800-900 g. cartofi,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 20g.unt,
  • 3 ramurele de cimbrisor (proaspat),
  • sare
  • piper proaspat macinat,
  • folie de aluminiu

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Daca ai si niste usturoi verde, se toaca marunt , cu codite cu tot si se pune peste friptura.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui in sos