autor:

Fara foto

» » Fripturi

Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 septembrie 2015

Ingrediente
1 pulpa de miel, 2 cepe verzi, 2 bucati usturoi verde, 1 morcov, 150 gr rosii decojite, 1 borcan mic ciuperci taiate, 3 catei de usturoi, 1 lingurita rasa rozmarin, 1 lingurita rasa cimbru, 2 foi de dafin, sare, piper, boia de ardei dulce, 3-4 linguri ulei, 500-600 ml vin rosu, 1 cana apa rece

Dificultate: Redusa Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Pulpa de miel o parlim putin pe flacara aragazului, pe toate partile, apoi o spalam.
Ceapa si usturoiul verde, le curatam, le taiem rondele, la fel si morcovul.
Usturoiul il curatam si il taiem feliute.
Facem niste crestaturi in pulpa de miel, o asezam intr-un vas mai mare.
Adaugam ceapa si usturoiul verde, morcovul, usturoiul, rozmarinul, cimbrul, foile de dafin rupte bucatele, uleiul. Sare, piper si boia de ardei dulce, dupa gust.
Amestecam bine toate ingredientele, frecam bine pulpa cu toate aceste mirodenii, ii facem un fel de masaj :D
Punem vinul, apa, apoi acoperim vasul si il dam la rece cel putin o zi.
A doua zi, asezam pulpa intr-o tava, turnam baitul.
Spalam ciupercile, le asezam pe langa pulpa, rosiile le taiem bucati mai mari si le imprastiem in tava.
Acoperim cu staniol si bagam totul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Dupa circa 2 ore, scoatem staniolul, marim temperatura si mai lasam pulpa cat sa prinda o crusta rumena. Eu am avut o carne frageda de asta nu a durat foarte multe ore pregatirea ei, asa ca incercati carnea inainte sa o lasati descoperita.
Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim.
Ai mei au servit-o cu sos de hrean, gogosari in otet, la alegere.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet haiducesc

Cotlet haiducesc

Cotletul spalat si uscat cu servetele de hartie il portionam felii dar netaiate complet.In partea

4 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Rulada de gaina

Rulada de gaina

In primul rind scoatem pielea de la gaini si avem grija sa no rupem pentru-ca vom avea nevoie de

47 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel
  • 2 cepe verzi
  • 2 bucati usturoi verde
  • 1 morcov
  • 150 gr rosii decojite
  • 1 borcan mic ciuperci taiate
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa rozmarin
  • 1 lingurita rasa cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3-4 linguri ulei
  • 500-600 ml vin rosu
  • 1 cana apa rece

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Costite de oaie fripte