Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel
  • 2 cepe verzi
  • 2 bucati usturoi verde
  • 1 morcov
  • 150 gr rosii decojite
  • 1 borcan mic ciuperci taiate
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa rozmarin
  • 1 lingurita rasa cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3-4 linguri ulei
  • 500-600 ml vin rosu
  • 1 cana apa rece

Mod de preparare

Pulpa de miel o parlim putin pe flacara aragazului, pe toate partile, apoi o spalam.

Ceapa si usturoiul verde, le curatam, le taiem rondele, la fel si morcovul.

Usturoiul il curatam si il taiem feliute.

Facem niste crestaturi in pulpa de miel, o asezam intr-un vas mai mare.

Adaugam ceapa si usturoiul verde, morcovul, usturoiul, rozmarinul, cimbrul, foile de dafin rupte bucatele, uleiul. Sare, piper si boia de ardei dulce, dupa gust.

Amestecam bine toate ingredientele, frecam bine pulpa cu toate aceste mirodenii, ii facem un fel de masaj :D

Punem vinul, apa, apoi acoperim vasul si il dam la rece cel putin o zi.

A doua zi, asezam pulpa intr-o tava, turnam baitul.

Spalam ciupercile, le asezam pe langa pulpa, rosiile le taiem bucati mai mari si le imprastiem in tava.

Acoperim cu staniol si bagam totul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.

Dupa circa 2 ore, scoatem staniolul, marim temperatura si mai lasam pulpa cat sa prinda o crusta rumena. Eu am avut o carne frageda de asta nu a durat foarte multe ore pregatirea ei, asa ca incercati carnea inainte sa o lasati descoperita.

Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim.

Ai mei au servit-o cu sos de hrean, gogosari in otet, la alegere.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor