autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

PULPA DE MIEL CU GARNITURA DE NAUT

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2009

Ingrediente
(4 portii):, 1 bucata de pulpa de miel de 1,5kg., sare, , piper proaspat macinat,, 5-6 catei de usturoi,, 2 linguri de unt, Pentru crusta:, ulei de masline(presat la rece),, 8-10 linguri de amestec de plante aromatice tocate fin:maghiran, rozmarin, cimbru,patrunjel ,, 2 linguri de coaja de lamaie proaspat rasa, Garnitura:, 350g. naut(tinut la inmuiat peste noapte sau din conserva),, 4 rosii,, 1/2 lingurita boia,, 4 fire de ceapa verde,, 1 ceapa uscata,, busuioc proaspat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1 .Se condimenteaza carnea de miel cu sare si piper.Se taie usturoiul in sferturi.Cu un varf de cutit ascutit se fac mici taieturi in bucata de carne , in care se pune usturoi.Se acopera carnea cu folie si se tine la rece cca. 1 ora.
2.Intre timp , se face un amestec din 6 linguri ulei de masline ,plante aromatice si coaja de lamaie.Se unge din abundenta carnea cu acest amestec ,dupa care se pune in cuptorul preincalzit, la 160*C, timp de 100 minute.
3.Se inabusa nautul dupa instructiunile de pe pachet si se lasa sa se scurga.Se carata ceapa uscata si se toaca marunt.Ceapa verde se spala si se taie inele.Se spala rosiile, se oparesc ca sa se ia pielita si se scot semintele, apoi se taie bucatele.Intr0o tigaie mare, se incing 3 linguri ulei si se caleste ceapa.Se aduga nautul, ceapa verde,rosiile si se calesc impreuna 3-4 minute.Se condimenteaza cu sare si boia , se presara busuioc si se ia de pe foc.
4.Friptura se taie felii si se serveste cu garnitura de naut si un vin rosu sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "PULPA DE MIEL CU GARNITURA DE NAUT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI LA GRATAR

PIEPT DE PUI LA GRATAR

Pieptul de pui dezosat ,se taie fasii in functie de preferinta dvs..Fasiile de piept se tin o ora

20 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Shepherd's Pie

Shepherd's Pie

Carnea se caleste in foarte putin ulei,se adauga ceapa taiata, morcovul taiat cubulete si ardeiul.

6 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 1 bucata de pulpa de miel de 1,5kg.
  • sare
  • piper proaspat macinat,
  • 5-6 catei de usturoi,
  • 2 linguri de unt
  • Pentru crusta:
  • ulei de masline(presat la rece),
  • 8-10 linguri de amestec de plante aromatice tocate fin:maghiran
  • rozmarin
  • cimbru,patrunjel ,
  • 2 linguri de coaja de lamaie proaspat rasa
  • Garnitura:
  • 350g. naut(tinut la inmuiat peste noapte sau din conserva),
  • 4 rosii,
  • 1/2 lingurita boia,
  • 4 fire de ceapa verde,
  • 1 ceapa uscata,
  • busuioc proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Orez cu carne de pui si cartofi