autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

PULPA DE MIEL CU GARNITURA DE NAUT

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2009

Ingrediente
(4 portii):, 1 bucata de pulpa de miel de 1,5kg., sare, , piper proaspat macinat,, 5-6 catei de usturoi,, 2 linguri de unt, Pentru crusta:, ulei de masline(presat la rece),, 8-10 linguri de amestec de plante aromatice tocate fin:maghiran, rozmarin, cimbru,patrunjel ,, 2 linguri de coaja de lamaie proaspat rasa, Garnitura:, 350g. naut(tinut la inmuiat peste noapte sau din conserva),, 4 rosii,, 1/2 lingurita boia,, 4 fire de ceapa verde,, 1 ceapa uscata,, busuioc proaspat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1 .Se condimenteaza carnea de miel cu sare si piper.Se taie usturoiul in sferturi.Cu un varf de cutit ascutit se fac mici taieturi in bucata de carne , in care se pune usturoi.Se acopera carnea cu folie si se tine la rece cca. 1 ora.
2.Intre timp , se face un amestec din 6 linguri ulei de masline ,plante aromatice si coaja de lamaie.Se unge din abundenta carnea cu acest amestec ,dupa care se pune in cuptorul preincalzit, la 160*C, timp de 100 minute.
3.Se inabusa nautul dupa instructiunile de pe pachet si se lasa sa se scurga.Se carata ceapa uscata si se toaca marunt.Ceapa verde se spala si se taie inele.Se spala rosiile, se oparesc ca sa se ia pielita si se scot semintele, apoi se taie bucatele.Intr0o tigaie mare, se incing 3 linguri ulei si se caleste ceapa.Se aduga nautul, ceapa verde,rosiile si se calesc impreuna 3-4 minute.Se condimenteaza cu sare si boia , se presara busuioc si se ia de pe foc.
4.Friptura se taie felii si se serveste cu garnitura de naut si un vin rosu sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "PULPA DE MIEL CU GARNITURA DE NAUT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu vin

Pui cu vin

Pasul 1: Taiem pieptul de pui in bucatele sau in fasii Tocam cepa solzisori. Taiem fin usturoiul. Pasul

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Curcan impachetat in cartofi la cuptor

Curcan impachetat in cartofi la cuptor

Curatati si taiati in felii de 2-3 mm grosime cartofii si morcovul, taiati ardeii fasiute, tocati

8 voturi    8 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 1 bucata de pulpa de miel de 1,5kg.
  • sare
  • piper proaspat macinat,
  • 5-6 catei de usturoi,
  • 2 linguri de unt
  • Pentru crusta:
  • ulei de masline(presat la rece),
  • 8-10 linguri de amestec de plante aromatice tocate fin:maghiran
  • rozmarin
  • cimbru,patrunjel ,
  • 2 linguri de coaja de lamaie proaspat rasa
  • Garnitura:
  • 350g. naut(tinut la inmuiat peste noapte sau din conserva),
  • 4 rosii,
  • 1/2 lingurita boia,
  • 4 fire de ceapa verde,
  • 1 ceapa uscata,
  • busuioc proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Pui manastiresc