autor:

autor

» » Fripturi

Pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc

   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 kg pulpa de miel, 10 linguri ulei de masline, 100 g unt, 200 g orez, 750 g rosii, 1 lingurita frunze de tarhon, frunze de busuioc, cimbru, 2 catei de usturoi, sare, piper, ½ lingurita boia dulce de ardei, 1 lingura rachiu de vin sau coniac, ½ lamiie

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Pulpa de miel, bine spalata si frecata cu jumatate de lamiie si cu boia de ardei, se unge cu un sos preparat din frunzele de tarhon si de bususoic tocate si usturoi pus intr-o ceasca cu sare, piper si sase linguri de ulei de masline. Se amesteca si cu o pensula se unge bine pulpa cu tot sosul. Se asaza intr-o tava in care se pun doua linguri de apa. Se frige 2 ore in cuptor incins, avind grija sa fie intoarsa din cind in cind. Separat, rosiile intregi rotunde se pun intr-o cratita cu 4 linguri de ulei de masline, in care se adauga o crenguta de cimbru, sare si piper. Se fierb descoperite la foc potrivit ca sa scada si rosiile sa ramina intregi. Orezul ales se spala si se fierbe in apa cu sare. Se clateste in apa rece. Se asaza intr-o cratita, se acopera cu bucatele de unt si cu putin piper si se tine la cald. Cind pulpa este gata, se scoate pe o farfurie tinuta in apa fierbinte si stearsa. Se asaza rosiile de jur-imprejur. Se toarna sosul intr-o sosiera fierbinte. Se mai adauga 2-3 linguri de apa clocotita in tava ca sa se desfaca tot sosul si cind se pune la masa, se toarna rachiul de vin sau coniacul peste friptura si se da foc.
Se serveste cu orezul tinut la cald si sos. Este o friptura pentru ocazii deosebite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Snitel Michel cu trandafirasi  de cartofi

Snitel Michel cu trandafirasi de cartofi

Cartofii se curata si se taie feliute foarte subtiri. Se pun cate 4-5 feliute in forma de evantai,

16 voturi    25 comentarii
30 min
Fripturi
Cartofi la cuptor cu cotlet de porc

Cartofi la cuptor cu cotlet de porc

Cartofii se spala si se taie cubulete, iar apoi se asaza intr-o tava pe care in prealabil o ungem

8 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • 2 kg pulpa de miel
  • 10 linguri ulei de masline
  • 100 g unt
  • 200 g orez
  • 750 g rosii
  • 1 lingurita frunze de tarhon
  • frunze de busuioc
  • cimbru
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ½ lingurita boia dulce de ardei
  • 1 lingura rachiu de vin sau coniac
  • ½ lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna trebuia sa fie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura din pulpa dezosata de curcan