autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpa de miel marinata cu mirodenii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pulpa de miel (1,8 kg), , 1/2 sticla de vin rosu sec, , 50 ml coniac, , 1 ceapa, , 1 morcov, , 1 tulpina de telina, , 4 catei de usturoi, , cateva fire de menta, , coriandru si busuioc, , 3 linguri ulei de masline, , 50 g unt, , coaja de la o portocala, , 2 cuisoare, , 1 baton de scortisoara, , 3 stelute de anason, , 1/2 lamaie, , sare, , piper.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Puneti pulpa de miel intr-un vas adanc, ungeti-o pe toate fetele cu ulei si presarati-o cu sare si piper.
Adaugati ceapa taiata in sferturi, morcovul rondele, telina maruntita, usturoiul zdrobit, coaja de portocala, plantele aromate si mirodeniile. Turnati deasupra coniacul si vinul rosu, acoperiti vasul cu un capac si lasati carnea sa se macereze 12 ore la frigider, intorcand-o de 2-3 ori.
Incingeti cuptorul la 220°C.
Scurgeti pulpa de miel, stergeti-o, lasati si legumele sa se scurga si filtrati marinata.
Puneti legumele intr-o tava mare de friptura, asezati peste ele pulpa de miel si dati-o 45 de minute la cuptor (stropind-o din cand in cand cu marinata).
Cand e bine patrunsa, infasurati carnea intr-o folie de aluminiu si lasati-o sa se odihneasca pe un platou in cuptorul stins, cu usa cuptorului intredeschisa.
Amestecati sosul din tava cu marinata ramasa, puneti-l pe foc si lasati-l sa scada bine (doua treimi). Strecurati-l, incorporati untul taiat bucatele si amestecati-le cu telul, adaugand, la sfarsit, si putina zeama de lamaie.
Serviti pulpa de miel imediat, cu sosul alaturi si o garnitura potrivita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel marinata cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu carnati si vinete

Friptura de porc cu carnati si vinete

Asezam toate ingredientele in tava,punem ulei,condimente,o cana de apa si...gata,punem tava in cuptor

0 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu pui si fenicul

Pilaf de orez cu pui si fenicul

Spalam si portionam puiul. Curatam, spalam zarzavatul, morcovii si telina le dam prin razatoarea

10 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pulpa de miel (1,8 kg)
  • 1/2 sticla de vin rosu sec
  • 50 ml coniac
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 4 catei de usturoi
  • cateva fire de menta
  • coriandru si busuioc
  • 3 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • coaja de la o portocala
  • 2 cuisoare
  • 1 baton de scortisoara
  • 3 stelute de anason
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Papricas de pui