autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpa de miel marinata cu mirodenii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pulpa de miel (1,8 kg), , 1/2 sticla de vin rosu sec, , 50 ml coniac, , 1 ceapa, , 1 morcov, , 1 tulpina de telina, , 4 catei de usturoi, , cateva fire de menta, , coriandru si busuioc, , 3 linguri ulei de masline, , 50 g unt, , coaja de la o portocala, , 2 cuisoare, , 1 baton de scortisoara, , 3 stelute de anason, , 1/2 lamaie, , sare, , piper.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Puneti pulpa de miel intr-un vas adanc, ungeti-o pe toate fetele cu ulei si presarati-o cu sare si piper.
Adaugati ceapa taiata in sferturi, morcovul rondele, telina maruntita, usturoiul zdrobit, coaja de portocala, plantele aromate si mirodeniile. Turnati deasupra coniacul si vinul rosu, acoperiti vasul cu un capac si lasati carnea sa se macereze 12 ore la frigider, intorcand-o de 2-3 ori.
Incingeti cuptorul la 220°C.
Scurgeti pulpa de miel, stergeti-o, lasati si legumele sa se scurga si filtrati marinata.
Puneti legumele intr-o tava mare de friptura, asezati peste ele pulpa de miel si dati-o 45 de minute la cuptor (stropind-o din cand in cand cu marinata).
Cand e bine patrunsa, infasurati carnea intr-o folie de aluminiu si lasati-o sa se odihneasca pe un platou in cuptorul stins, cu usa cuptorului intredeschisa.
Amestecati sosul din tava cu marinata ramasa, puneti-l pe foc si lasati-l sa scada bine (doua treimi). Strecurati-l, incorporati untul taiat bucatele si amestecati-le cu telul, adaugand, la sfarsit, si putina zeama de lamaie.
Serviti pulpa de miel imediat, cu sosul alaturi si o garnitura potrivita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel marinata cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui pe sare

Pui pe sare

Se spala puiul, se curata, se imparte in 2 pentru a incapea mai bine pe tava, dar nu este obligatoriu. Se

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui

Tocanita de pui

Se taie ardeiul (e frumos sa fie de mai multe culori) fideluta. Se spala pulpele si se pun peste

3 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pulpa de miel (1,8 kg)
  • 1/2 sticla de vin rosu sec
  • 50 ml coniac
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 4 catei de usturoi
  • cateva fire de menta
  • coriandru si busuioc
  • 3 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • coaja de la o portocala
  • 2 cuisoare
  • 1 baton de scortisoara
  • 3 stelute de anason
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Musaca de cartofi cu carne tocata