Pulpa de miel umpluta cu verdeata proaspata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pulpa de miel (2 kg),
  • 1/2 legatura patrunjel verde,
  • 2 crengute rozmarin,
  • 1 legatura maghiran,
  • 3 cepe mici (de arpagic),
  • 6 catei de usturoi,
  • 100 g unt,
  • 1 lingura mustar iute,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 220°C.

Taiati - cu foarfeca - intr-un castron patrunjelul, rozmarinul si maghiranul, adaugati 80 g de unt taiat bucatele, 3 catei de usturoi presati si mustarul si amestecati bine, pana ce obtineti o pasta omogena de unt si verdeata.

Sarati si piperati pulpa - dezosata - in interior, umpleti-o cu 3/4 din untul cu verdeata si 2 cepe tocate marunt si coaseti carnea cu ata pentru bucatarie. Puneti-o apoi intr-o tava mai adanca, impreuna cu 3 catei de usturoi, cu coaja cu tot, presarati peste ea bucatele din untul ramas, sarati, piperati si dati pulpa 55 de minute la cuptor, stropind-o din cand in cand cu zeama ei.

Cand este gata, inveliti carnea intr-o folie de aluminiu si lasati-o sa se odihneasca 10 minute in cuptorul stins, cu usa intredeschisa.

Turnati peste sosul din tava 250 ml de apa rece, lasati-l sa scada pe foc (la jumatate), razuind zeama de carne caramelizata. Sarati, piperati, strecurati si pastrati sosul la cald.

Acoperiti partea bombata a pulpei cu pasta de unt si verdeata ramasa, presarati-o cu ultima ceapa taiata marunt si lasati-o in cuptor, sub grill, sa se rumeneasca. Serviti-o impreuna cu sosul si cu o garnitura de dovlecei.

Atentie: In momentul cand o dati la cuptor, carnea trebuie sa fie la temperatura camerei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise