autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pulpa de miel umpluta cu verdeata proaspata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pulpa de miel (2 kg), , 1/2 legatura patrunjel verde, , 2 crengute rozmarin, , 1 legatura maghiran, , 3 cepe mici (de arpagic), , 6 catei de usturoi, , 100 g unt, , 1 lingura mustar iute, , sare, , piper.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 220°C.
Taiati - cu foarfeca - intr-un castron patrunjelul, rozmarinul si maghiranul, adaugati 80 g de unt taiat bucatele, 3 catei de usturoi presati si mustarul si amestecati bine, pana ce obtineti o pasta omogena de unt si verdeata.
Sarati si piperati pulpa - dezosata - in interior, umpleti-o cu 3/4 din untul cu verdeata si 2 cepe tocate marunt si coaseti carnea cu ata pentru bucatarie. Puneti-o apoi intr-o tava mai adanca, impreuna cu 3 catei de usturoi, cu coaja cu tot, presarati peste ea bucatele din untul ramas, sarati, piperati si dati pulpa 55 de minute la cuptor, stropind-o din cand in cand cu zeama ei.
Cand este gata, inveliti carnea intr-o folie de aluminiu si lasati-o sa se odihneasca 10 minute in cuptorul stins, cu usa intredeschisa.
Turnati peste sosul din tava 250 ml de apa rece, lasati-l sa scada pe foc (la jumatate), razuind zeama de carne caramelizata. Sarati, piperati, strecurati si pastrati sosul la cald.
Acoperiti partea bombata a pulpei cu pasta de unt si verdeata ramasa, presarati-o cu ultima ceapa taiata marunt si lasati-o in cuptor, sub grill, sa se rumeneasca. Serviti-o impreuna cu sosul si cu o garnitura de dovlecei.
Atentie: In momentul cand o dati la cuptor, carnea trebuie sa fie la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel umpluta cu verdeata proaspata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Afumatura cu mamaliguta

Afumatura cu mamaliguta

Fierb coastele in apa cu sare,boabe de piper,foaie de dafin si ceapa. Scot carnea de pe os.Calesc

3 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftelute aromate

Chiftelute aromate "Red delight"

CHIFTELELE: Carnea se amesteca cu usturoiul pisat, patrunjelul si mararul tocate marunt, painea

10 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pulpa de miel (2 kg)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 crengute rozmarin
  • 1 legatura maghiran
  • 3 cepe mici (de arpagic)
  • 6 catei de usturoi
  • 100 g unt
  • 1 lingura mustar iute
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Pastetă de ficat şi carne