autor:

» » Mancaruri cu carne

Pulpa de miel umpluta cu verdeata proaspata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pulpa de miel (2 kg), , 1/2 legatura patrunjel verde, , 2 crengute rozmarin, , 1 legatura maghiran, , 3 cepe mici (de arpagic), , 6 catei de usturoi, , 100 g unt, , 1 lingura mustar iute, , sare, , piper.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 220°C.
Taiati - cu foarfeca - intr-un castron patrunjelul, rozmarinul si maghiranul, adaugati 80 g de unt taiat bucatele, 3 catei de usturoi presati si mustarul si amestecati bine, pana ce obtineti o pasta omogena de unt si verdeata.
Sarati si piperati pulpa - dezosata - in interior, umpleti-o cu 3/4 din untul cu verdeata si 2 cepe tocate marunt si coaseti carnea cu ata pentru bucatarie. Puneti-o apoi intr-o tava mai adanca, impreuna cu 3 catei de usturoi, cu coaja cu tot, presarati peste ea bucatele din untul ramas, sarati, piperati si dati pulpa 55 de minute la cuptor, stropind-o din cand in cand cu zeama ei.
Cand este gata, inveliti carnea intr-o folie de aluminiu si lasati-o sa se odihneasca 10 minute in cuptorul stins, cu usa intredeschisa.
Turnati peste sosul din tava 250 ml de apa rece, lasati-l sa scada pe foc (la jumatate), razuind zeama de carne caramelizata. Sarati, piperati, strecurati si pastrati sosul la cald.
Acoperiti partea bombata a pulpei cu pasta de unt si verdeata ramasa, presarati-o cu ultima ceapa taiata marunt si lasati-o in cuptor, sub grill, sa se rumeneasca. Serviti-o impreuna cu sosul si cu o garnitura de dovlecei.
Atentie: In momentul cand o dati la cuptor, carnea trebuie sa fie la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel umpluta cu verdeata proaspata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pulpa de miel (2 kg)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 crengute rozmarin
  • 1 legatura maghiran
  • 3 cepe mici (de arpagic)
  • 6 catei de usturoi
  • 100 g unt
  • 1 lingura mustar iute
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mincare de fasole cu carne de miel(specific arab)