Bucata de pulpa de porc,se spala bine ,se usuca cu un servet de bucatarie, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se cresteaza din loc in loc [se fac mici buzunare cu varful unui cutit]. Usturoiul se curata, apoi se taie carnaciorul afumat in felii nu foarte groase ,iar in fiecare buzunar ,se pune cite un catel de usturoi, si o felie de carnat afumat. Se ia apoi o tava putin mai inalta, se asaza carnea cu grija sa nu iasa usturoiul si carnatii in tava, se stropeste cu ulei, si cana de apa ,se acopera cu folie de aluminiu. Se da la cuptor pentru 30 de minute la 160 de grade. Intre timp, se taie felii ciupercile spalate si ardeiul gras fideluta. Dupa 30 de minute, se scoate tava din cuptor, se adauga ciupercile si ardeii, se acopera iar cu folia, si se mai da la cuptor inca 30 de minute. Apoi bulionul se dizolva in vin, se scoate folia de pe tava, se toarna lichidul in tava, si se da la cuptor pentru inca 20 de minute, fara folie. Se stropeste din cind in cind bucata de carne, cu sosul din tava. Cind este gata, se taie bucata de carne in felii si se poate servi cu cartofi natur ,au alte garnituri. Atentie - nu taiati carnea felii de prima oara, pentru ca se usuca si nu mai este la fel de zemoasa. Trebuie preparata bucata intreaga.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii