autor:

sonia dumbrava

» » Mancaruri cu carne

Pulpa de porc impanata

Autor: sonia dumbrava (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sonia dumbrava (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 septembrie 2012

Ingrediente
1 kg pulpa de porc fara os, 2 bucati ardei gras rosu, 2 linguri bulion, sare, piper, 2 foi de dafin ,o capatana de usturoi, 200g ciuperci proaspete, 1 carnat afumat, 2-3 linguri de ulei, 250 ml apa, 250 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Bucata de pulpa de porc,se spala bine ,se usuca cu un servet de bucatarie, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se cresteaza din loc in loc [se fac mici buzunare cu varful unui cutit]. Usturoiul se curata, apoi se taie carnaciorul afumat in felii nu foarte groase ,iar in fiecare buzunar ,se pune cite un catel de usturoi, si o felie de carnat afumat. Se ia apoi o tava putin mai inalta, se asaza carnea cu grija sa nu iasa usturoiul si carnatii in tava, se stropeste cu ulei, si cana de apa ,se acopera cu folie de aluminiu. Se da la cuptor pentru 30 de minute la 160 de grade. Intre timp, se taie felii ciupercile spalate si ardeiul gras fideluta. Dupa 30 de minute, se scoate tava din cuptor, se adauga ciupercile si ardeii, se acopera iar cu folia, si se mai da la cuptor inca 30 de minute. Apoi bulionul se dizolva in vin, se scoate folia de pe tava, se toarna lichidul in tava, si se da la cuptor pentru inca 20 de minute, fara folie. Se stropeste din cind in cind bucata de carne, cu sosul din tava. Cind este gata, se taie bucata de carne in felii si se poate servi cu cartofi natur ,au alte garnituri. Atentie - nu taiati carnea felii de prima oara, pentru ca se usuca si nu mai este la fel de zemoasa. Trebuie preparata bucata intreaga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc impanata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciuperci cu bacon la tigaie

Ciuperci cu bacon la tigaie

Pentru o gustare rapidã sau un fel principal sau chiar garniturã... * Baconul se pune la prãjit

8 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Mititei gustosi

Mititei gustosi

Gustul al mititeilor este dat de seul si carnea de oaie in amestec cu cea de porc sau vita. Dupa

23 voturi    19 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • xtyna

    xtyna (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    super bun!

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    delicios

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    Ofriptura delicioasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Bine ai venit alaturi de noi si felicitari pentru reteta !

    • sonia dumbrava

      sonia dumbrava (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Multumesc Lia Maria ,am gasit saitul intimplator ,deci abia acum incep .

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Bine ai venit in marea noastra familie, a gustosilor ! Ai preparat o fripturica tare buna, imi place ! ***** Ps: am citit ca-ti place sa faci si prajituri...deci te asteptam si cu alte retete.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de porc fara os
  • 2 bucati ardei gras rosu
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin ,o capatana de usturoi
  • 200g ciuperci proaspete
  • 1 carnat afumat
  • 2-3 linguri de ulei
  • 250 ml apa
  • 250 ml vin alb

Raporteaza reteta

xtyna (Chef de cuisine)

super bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Friptura de porc cu sos de ciuperci si fasole verde tempura