autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pulpa de porc la cuptor

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2016

Ingrediente
1 felie pulpa de porc de 2 kg cu os, grasime si soric, 1 lingura plina cu mustar dijon, 8 catei mari de usturoi, 1 ceapa, 300 gr rosii decojite in suc de rosii, sare, piper, boia de ardei dulce, boabe de piper alb, 1/2 ardei iute rosu uscat, 1 foaie de dafin, 5 crengute cimbru uscat, 1 lingurita rasa busuioc uscat

Dificultate: Redusa Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Spalam pulpa de porc, o asezam pe niste servetele si o stergem de apa.
Intr-un bol amestecam sare, piper si boia dulce, luam din acest amestec si frectionam bine pulpa pe toate partile.
Curatam 5 catei de usturoi, ii taiem pe jumatate, facem mici gauri in pulpa si infingem usturoiul.
Luam mustarul, masam pulpa pe ambele parti si o asezam intr-o tava.
Deasupra punem rosiile decojite pe care le tocam , presaram busuiocul uscat, foaia de dafin rupta bucatele, boabe de piper alb si asezam crengutele de cimbru.
La final, rupem fulgi de ardei iute uscat, le presaram peste carne. Puteti pune mai mult daca va place picant.
Acoperim tava, introducem carnea la frigider peste noapte.
A doua zi, scoatem carnea din frigider.
Pregatim o tava, punem 2 cani de apa, turnam sucul de rosii pe care il avem in tava cu carne.
Curatam ceapa, ii dam drumul in tava, apoi asezam pulpa de porc cu toate mirodeniile.
Curatam cei 3 catei de usturoi ramasi, ii taiem bucatele, le presaram peste carne si prin tava.
Acoperim tava cu staniol si o bagam in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pentru 2 ore si jumatate.
Dupa acest timp, scoatem staniolul, marim putin temperatura si mai lasam carnea cam 25-30 de minute la cuptor, sa prinda o crusta rumena.
In acest timp, stropim pulpa cu zeama din tava cam de 3-4 ori.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o acoperim si o lasam 15-20 de minute sa sa odihneasca apoi putem servi.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura din pulpa de porc la cuptor

Friptura din pulpa de porc la cuptor

Spalam bucata de pulpa apoi o taiem felii grose cam de un deget. Ceapa verde o spalam, o taiem rondele,

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar

Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar

Carnea se condimenteaza, se aseaza intr-un vas de ceramica in care am pus ulei. Presaram boabele

11 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2017

    Multumesc mult!

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2017

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 felie pulpa de porc de 2 kg cu os
  • grasime si soric
  • 1 lingura plina cu mustar dijon
  • 8 catei mari de usturoi
  • 1 ceapa
  • 300 gr rosii decojite in suc de rosii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • boabe de piper alb
  • 1/2 ardei iute rosu uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 5 crengute cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui pe sticla cu cartofi si mujdei