Spalam pulpa de porc, o asezam pe niste servetele si o stergem de apa.
Intr-un bol amestecam sare, piper si boia dulce, luam din acest amestec si frectionam bine pulpa pe toate partile.
Curatam 5 catei de usturoi, ii taiem pe jumatate, facem mici gauri in pulpa si infingem usturoiul.
Luam mustarul, masam pulpa pe ambele parti si o asezam intr-o tava.
Deasupra punem rosiile decojite pe care le tocam , presaram busuiocul uscat, foaia de dafin rupta bucatele, boabe de piper alb si asezam crengutele de cimbru.
La final, rupem fulgi de ardei iute uscat, le presaram peste carne. Puteti pune mai mult daca va place picant.
Acoperim tava, introducem carnea la frigider peste noapte.
A doua zi, scoatem carnea din frigider.
Pregatim o tava, punem 2 cani de apa, turnam sucul de rosii pe care il avem in tava cu carne.
Curatam ceapa, ii dam drumul in tava, apoi asezam pulpa de porc cu toate mirodeniile.
Curatam cei 3 catei de usturoi ramasi, ii taiem bucatele, le presaram peste carne si prin tava.
Acoperim tava cu staniol si o bagam in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pentru 2 ore si jumatate.
Dupa acest timp, scoatem staniolul, marim putin temperatura si mai lasam carnea cam 25-30 de minute la cuptor, sa prinda o crusta rumena.
In acest timp, stropim pulpa cu zeama din tava cam de 3-4 ori.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o acoperim si o lasam 15-20 de minute sa sa odihneasca apoi putem servi.
Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii