autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Pulpa de porc speciala - Reteta casei

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 octombrie 2010

Ingrediente
1 kg pulpa de porc dezosata - bucata intreaga, , Pentru sos :, , o lingura miere de albine, o lingurita mustar, o lingura hrean ras, 100 ml linguri vin alb, , Pentru rumenitul carnii avem nevoie de cca :, , 50 g unt, 1-2 lingurite ulei de masline, , Un amestec dupa gust de coriandru macinat,piper macinat,cimbru macinat,scortisoara macinata pentru uns carnea, 5 rosii coapte, , Pentru piure:, 5 cartofi,un morcov potrivit,sare,piper,nucsoara si putin unt

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala,se sterge si se trece, se tavaleste prin amestecul de condimente .
Intr-o tigaie se incalzeste untul impreuna cu uleiul si se va rumeni bucata de carne pe toate partile.
Intre timp se coc rosiile pe gratar sau la grill,se decojesc si se va pregati sosul.Se vor incalzi ingredientele cat sa se topeasca mierea de albine .
Carnea rumenita impreuna cu rosiile coapte se aseaza intr-o tava sau intr-un vas de yena , se va turna sosul si se va introduce tava la cuptor la foc potrivit pana se va rumeni carnea. Daca va fi cazul mai turnati putin vin alb in sos.
In timp ce friptura se rumeneste vom face si piureul.Cartofii si morcovul se curata de coaja,se spala,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare.
Cand sunt fierte legumele noastre,scurgem zeama,dar va trebui sa pastram intr-o cana putina supa. Vom pasa legumele cu putin unt,sare,piper,nucsoara dupa gust si vom turna cate putina supa atat cat va iesi un piure omogen dar nu moale si il vom lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit ii vom da diferite forme pe care le vom aseza pe o tava pe care o introducem la cuptor cat sa se coaca, sa se rumeneasca un piculet piureul nostru.
Acest piure copt va fi garnitura perfecta pentru fripturica.

Pulpa de porc se va servi taiata in felii.
Daca va mai raman cateva feliute puteti face niste sandwichuri delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc speciala - Reteta casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Frigarui de fudulii de curcan la grill (gratar)

Frigarui de fudulii de curcan la grill (gratar)

La fuduliile necuratate trebuie indepartata cu grija membrana groasa,pielita,apoi spalate bine si

33 voturi    22 comentarii
40 min
Fripturi
Ficatei surpriza

Ficatei surpriza

Ficateii se spala , se curata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Baconul se taie in feliute

23 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Multumesc...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    intr-un singur cuvant ? - speciala !!!!!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

    Ma bucur ca iti place...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

      Foarte fina si tentanta!*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

      Va multumesc mult...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

      oauuu felicitari imi ploua in gura

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

      Nici nu am apucat sã citesc pãnã la sfãrsit cã....imi lasã gura apã, felicitãri!!! Si eu folosesc carnea ce rãmãne, la sanvici sau plãcinte.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      Foarte bine prezentata. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de porc dezosata - bucata intreaga
  • Pentru sos :
  • o lingura miere de albine
  • o lingurita mustar
  • o lingura hrean ras
  • 100 ml linguri vin alb
  • Pentru rumenitul carnii avem nevoie de cca :
  • 50 g unt
  • 1-2 lingurite ulei de masline
  • Un amestec dupa gust de coriandru macinat,piper macinat,cimbru macinat,scortisoara macinata pentru uns carnea
  • 5 rosii coapte
  • Pentru piure:
  • 5 cartofi,un morcov potrivit,sare,piper,nucsoara si putin unt

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura la cuptor cu fasole Azuki si cus-cus