1.Se curata zarzavatul si se taie fideluta .In apa care clocoteste se pun morcovii, ardeii si se lasa 3-5 minute.Se scot si se clatesc cu apa rece si se pun pe un prosop de bucatarie sa se raceasca si sa se usuce.
2.Se ia pulpa de vitel si i se fac 7-8 taieturi adanci ,apoi se sareaza si se pipereaza. In taieturile facute se pun usturoi tocat marunt si rozmarin tocat.In fiecare taietura se pun zarzavaturile fierte si , folosind scobitori metalice speciale si ata , se coase pulpa de la un capat la celalalt.
3.Intr-o cratita se pune uleiul si, cand s-a incins , se rumeneste carnea pe ambele parti, adaugand vinul, ceapa taiata bucati mai mari. Se lasa acoperita 50-60 minute la cuptor(180*C). Se scoate carnea si se pune pe o tava , se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa cca. 10 minute , sa se raceasca. Se scot scobitorile si ata si se taie felii nu prea subtiri.
4.Pe un platou,pe care se pun foi de salata verde,se pune pulpa de vitel , taiata felii nu prea subtiri si se serveste cu cartofi natur presarati cu patrunjel verde tocat .Alaturi se serveste un vin alb sec rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii