autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu carne

Pulpe cu sos

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2009

Ingrediente
4 pulpe, 3 cepe, 3 catei de usturoi, 2-3 linguri de radacinoase date pe razatoarea fina (morcov, patrunjel, pastarnac), o lingura faina, 30 ml coniac, o portocala, condimente dupa placere, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Pulpele spalate, sterse, se prajesc pe ambele parti, fara sa prinda crusta. Peste ele se presara ceapa taiata marunt, usturoiul,legumle,condimente,o cana apa.La nevoie, se mai adauga apa. Se lasa sa scada pana ce carnea e fiarta. Se scoate carnea, se lasa la racit penru a fi dezosata. Sosul se strecoara, legumele se paseaza, se adauga sucul de portocala si faina dizolvata in coniac. Se lasa pe foc pentu 5 minute,mestecand mereu, sa nu se prinda. Se presara verdeata si se introduce carnea. Mai lasi cateva clipe sa clocoteasca. Se serveste presarat cu verdeata,cu mamaliguta (noi servim si cu salata verde)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui in sos de mustar

Pulpe de pui in sos de mustar

Spalam pulpele si indepartam pielea (daca doriti voi puteti lasa si pielea). Saram si piperam carnea

11 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpe de pui cu sos de rosii si rozmarin

Pulpe de pui cu sos de rosii si rozmarin

Curatam si spalam pulpele. Punem pulpele intr.in vas cu apa rece in care am adaugat un strop de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Foarte gustos!

  • Fara foto

    Dorina , 24 iulie 2009

    Amidonul de porumb poate fi o alternativa la faina !

  • Fara foto

    Cely , 21 iulie 2009

    Husni, iti recomand sa incerci reteta.Cu siguranta o sa-ti retragi dubiile.nU MUSTI O GURA DE PORTOCALA SI UNA DE MAMALIGA. nu miroase a portocale sosul.E un gust deosebit de bun. Flexibiltatea te scoate din monotonie. INCEARCA SI VEI REUSI-in gastronomie

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Imi place.Combinatia de suc de portocale si mamaliga e interesanta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Super reteta si super prezentare,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Cu siguranta pulpele dezosate unt nemaipomenite

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Sunt convinsa ca este totul foarte bun si cred ca merg si pulpe gata dezosate .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Cred ca sunt delicioase...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe
  • 3 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de radacinoase date pe razatoarea fina (morcov
  • patrunjel
  • pastarnac)
  • o lingura faina
  • 30 ml coniac
  • o portocala
  • condimente dupa placere
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

66 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Curcan impachetat in cartofi la cuptor