autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu carne

Pulpe cu sos

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2009

Ingrediente
4 pulpe, 3 cepe, 3 catei de usturoi, 2-3 linguri de radacinoase date pe razatoarea fina (morcov, patrunjel, pastarnac), o lingura faina, 30 ml coniac, o portocala, condimente dupa placere, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Pulpele spalate, sterse, se prajesc pe ambele parti, fara sa prinda crusta. Peste ele se presara ceapa taiata marunt, usturoiul,legumle,condimente,o cana apa.La nevoie, se mai adauga apa. Se lasa sa scada pana ce carnea e fiarta. Se scoate carnea, se lasa la racit penru a fi dezosata. Sosul se strecoara, legumele se paseaza, se adauga sucul de portocala si faina dizolvata in coniac. Se lasa pe foc pentu 5 minute,mestecand mereu, sa nu se prinda. Se presara verdeata si se introduce carnea. Mai lasi cateva clipe sa clocoteasca. Se serveste presarat cu verdeata,cu mamaliguta (noi servim si cu salata verde)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de iepure în sos de roşii şi măsline

Pulpe de iepure în sos de roşii şi măsline

1. Pulpele se curăţa de pielite, se şterg cu un prosop şi se presară cu sare şi piper. Folosiţi

4 voturi    1 comentariu
1h 25 min
Fripturi
Pulpe de pui la cuptor in sos de usturoi si lamaie

Pulpe de pui la cuptor in sos de usturoi si lamaie

Se spala, se lasa la scurs pulpele, se cresteaza.Separat se face urmatorul amestec:sucul de la o

7 voturi    9 comentarii
2h 15 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Foarte gustos!

  • Fara foto

    Dorina , 24 iulie 2009

    Amidonul de porumb poate fi o alternativa la faina !

  • Fara foto

    Cely , 21 iulie 2009

    Husni, iti recomand sa incerci reteta.Cu siguranta o sa-ti retragi dubiile.nU MUSTI O GURA DE PORTOCALA SI UNA DE MAMALIGA. nu miroase a portocale sosul.E un gust deosebit de bun. Flexibiltatea te scoate din monotonie. INCEARCA SI VEI REUSI-in gastronomie

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Imi place.Combinatia de suc de portocale si mamaliga e interesanta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Super reteta si super prezentare,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Cu siguranta pulpele dezosate unt nemaipomenite

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Sunt convinsa ca este totul foarte bun si cred ca merg si pulpe gata dezosate .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Cred ca sunt delicioase...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe
  • 3 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de radacinoase date pe razatoarea fina (morcov
  • patrunjel
  • pastarnac)
  • o lingura faina
  • 30 ml coniac
  • o portocala
  • condimente dupa placere
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Carnati traditionali de porc