autor:

Alice Ciobanu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2011

Ingrediente
4 pulpe mici si firave de cocosel de curte, 2 vinete potrivite, un ardei gras rosu, o cana de suc de rosii, sau rosii pasate, o ceapa mijlocie, 1/2 lingurita rozmarin, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1/2 lingurita cimbru, un varf de cutit de scortisoara macinata, un varf de cutit de nucsoara, 1/2 lingurita piper negru macinat

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Pulpele le stropiti cu ulei si le frecati bine cu amestecul de codimente, mai putin sarea. Le puneti intr-un vas termorezistent, puneti o jumatate de cana de apa, acoperiti cu o folie si dati-le la cuptor pentru vreo 45-50 minute. Daca e pui de la magazin, 35 de minute e suficient.



Vinetele le coaceti, ca pentru salata de vinete. Le curatati apoi de coaja arsa, cu un cutit inoxidabil, le puneti la scurs. Dupa ce s-au scurs bine le tocati. Intr-o craticioara incingeti ulei si caliti ceapa, tocata marunt, ardeiul gras, tocat foarte marunt, dupa care adaugati sucul de rosii si vinetele tocate. Amestecati bine si lasati la foc domol cam 10 minute. Apoi cand carnea este aproape gata, fragezita, puneti vinetele peste si mai dati la cuptor pentru inca 15-20 minute, fara folie, reducand putin focul. Serviti mancarica cu patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza cu ciolan afumat

Varza cu ciolan afumat

Se curata si se spala legumele si se taie astfel: - morcovul semirondele subtiri - ceapa, ardeii

6 voturi    2 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Frittata cu dovlecel patisson

Frittata cu dovlecel patisson

Se pun intr-un vas ouale cu smantana, sare, rozmarin macinat si se mixeaza. Peste compozitie se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2011

    Foarte tentant, am rãmas cu gândul la cocoselul de curte, vreau si eu!!!

Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe mici si firave de cocosel de curte
  • 2 vinete potrivite
  • un ardei gras rosu
  • o cana de suc de rosii
  • sau rosii pasate
  • o ceapa mijlocie
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru
  • un varf de cutit de scortisoara macinata
  • un varf de cutit de nucsoara
  • 1/2 lingurita piper negru macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Piri Piri e Canela

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Foarte tentant, am rãmas cu gândul la cocoselul de curte, vreau si eu!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Tarta cu legume