autor:

Alice Ciobanu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2011

Ingrediente
4 pulpe mici si firave de cocosel de curte, 2 vinete potrivite, un ardei gras rosu, o cana de suc de rosii, sau rosii pasate, o ceapa mijlocie, 1/2 lingurita rozmarin, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1/2 lingurita cimbru, un varf de cutit de scortisoara macinata, un varf de cutit de nucsoara, 1/2 lingurita piper negru macinat

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Pulpele le stropiti cu ulei si le frecati bine cu amestecul de codimente, mai putin sarea. Le puneti intr-un vas termorezistent, puneti o jumatate de cana de apa, acoperiti cu o folie si dati-le la cuptor pentru vreo 45-50 minute. Daca e pui de la magazin, 35 de minute e suficient.



Vinetele le coaceti, ca pentru salata de vinete. Le curatati apoi de coaja arsa, cu un cutit inoxidabil, le puneti la scurs. Dupa ce s-au scurs bine le tocati. Intr-o craticioara incingeti ulei si caliti ceapa, tocata marunt, ardeiul gras, tocat foarte marunt, dupa care adaugati sucul de rosii si vinetele tocate. Amestecati bine si lasati la foc domol cam 10 minute. Apoi cand carnea este aproape gata, fragezita, puneti vinetele peste si mai dati la cuptor pentru inca 15-20 minute, fara folie, reducand putin focul. Serviti mancarica cu patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure combinat de post

Piure combinat de post

Cartofii curatati si spalati se taie cuburi mari si se pun la fiert. Cand sunt aproape fierti se

2 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor cu kaiser si carnati

Cartofi la cuptor cu kaiser si carnati

Cartofii ce surata si se taie rondele. Kaiserul si carnatul se taie bucati. Se unge un vas de yenna

2 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2011

    Foarte tentant, am rãmas cu gândul la cocoselul de curte, vreau si eu!!!

Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe mici si firave de cocosel de curte
  • 2 vinete potrivite
  • un ardei gras rosu
  • o cana de suc de rosii
  • sau rosii pasate
  • o ceapa mijlocie
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru
  • un varf de cutit de scortisoara macinata
  • un varf de cutit de nucsoara
  • 1/2 lingurita piper negru macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Piri Piri e Canela

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Foarte tentant, am rãmas cu gândul la cocoselul de curte, vreau si eu!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Omleta cu dovlecei si carnati de casa cruzi