autor:

Alice Ciobanu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2011

Ingrediente
4 pulpe mici si firave de cocosel de curte, 2 vinete potrivite, un ardei gras rosu, o cana de suc de rosii, sau rosii pasate, o ceapa mijlocie, 1/2 lingurita rozmarin, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1/2 lingurita cimbru, un varf de cutit de scortisoara macinata, un varf de cutit de nucsoara, 1/2 lingurita piper negru macinat

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Pulpele le stropiti cu ulei si le frecati bine cu amestecul de codimente, mai putin sarea. Le puneti intr-un vas termorezistent, puneti o jumatate de cana de apa, acoperiti cu o folie si dati-le la cuptor pentru vreo 45-50 minute. Daca e pui de la magazin, 35 de minute e suficient.



Vinetele le coaceti, ca pentru salata de vinete. Le curatati apoi de coaja arsa, cu un cutit inoxidabil, le puneti la scurs. Dupa ce s-au scurs bine le tocati. Intr-o craticioara incingeti ulei si caliti ceapa, tocata marunt, ardeiul gras, tocat foarte marunt, dupa care adaugati sucul de rosii si vinetele tocate. Amestecati bine si lasati la foc domol cam 10 minute. Apoi cand carnea este aproape gata, fragezita, puneti vinetele peste si mai dati la cuptor pentru inca 15-20 minute, fara folie, reducand putin focul. Serviti mancarica cu patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei cu salata de cuscus

Ardei cu salata de cuscus

Cuscusul se pune intr-un castron si se toarna apa fierbinte proportional.(la 4 linguri cuscus cam

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii umplute cu cuscus

Rosii umplute cu cuscus

Intr-un castron se pune la umflat cus-cusul impreuna cu sarea,uleiul de masline si 200 ml apa clocotita

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2011

    Foarte tentant, am rãmas cu gândul la cocoselul de curte, vreau si eu!!!

Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe mici si firave de cocosel de curte
  • 2 vinete potrivite
  • un ardei gras rosu
  • o cana de suc de rosii
  • sau rosii pasate
  • o ceapa mijlocie
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru
  • un varf de cutit de scortisoara macinata
  • un varf de cutit de nucsoara
  • 1/2 lingurita piper negru macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Piri Piri e Canela

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Foarte tentant, am rãmas cu gândul la cocoselul de curte, vreau si eu!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pilaf de orez simplu