autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de curcan cu tarhon

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2010

Ingrediente
(pentru 4 portii):, 4 pulpe de curcan,, 120g.napi,, 120g. dovlecel,, 1/2 praz,, 120g.morcovi,, 120g.mazare dulce,, 1 ceapa,, 1 catel de usturoi,, 1 l. supa de carne,, 1/2 manunchi de patrunjel verde,, frunze de tarhon,, 30ml.smantana proaspata,, sare,, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie pulpele de curcan.Se desprinde usor pielita fiecarei pulpe si se pun fire de tarhon sub pielita.Daca este necesar, ca acestea sa nu iasa in timpul prepararii, se prinde pielita cu scobitori.Se aseaza pulpele astfel pregatite intr-o cratita.
2.Se curata si se spala morcovii,prazul si ceapa si se taie rondele.Usturoiul curatat se zdrobeste.Legumele se aseaza peste carnea de curcan.Se toarna supa de carne,se adauga patrunjelul verde, prins intr-un manunchi si se fierbe totul, pe foc mic, timp de 45 de minute.Se pune sare si piper, dupa gust.
3.Se pregatesc legumele pentru garnitura.Se spala napii, se curata;dovleceii , de asemenea.Se pun napii si dovleceii,taiati bastonase ,impreuna cu mazarea dulce sa fiarba pe aburi.
4.Cand pulpele de curcan sunt fierte, se scot din supa , se pun intr-un vas de Jena si se pastreaza la cald.Sup ramasa se strecoara si se repune la fiert, lasand sa scada la jumatate.
5.Se spala si se toaca restul de tarhon .Smantana se amesteca cu supa strecurata si se pune la fiert, pe foc mic cca.5 minute, amestecand mereu.Se adauga tarhonul tocat, se mai lasa 1 minut sa fiarba , se ia de pe foc si se pastreaza la cald.Se sareaza si pipereaza.
6.In momentul servirii, legumele se aseaza in vasul de Jena de jur imprejurul pulpelor si se acopera cu sosul de tarhon .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan cu tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui umplut

Piept de pui umplut

Se taie pieptul de pui in 4 fileuri dupa care se bate bine cu ciocanul. Ciupercile se taie fasii

12 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Cartofii se curata de coaja ,se spala ,se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Ii

34 voturi    10 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Foarte bune.

  • Fara foto

    Vekas Maria , 31 mai 2010

    Ai dreptate, Marta.Tarhonul merge bine si cu pui, cum de altfel se preteaza la orice carne de pasare si nu numai...

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    si mie imi place foarte mult aroma tarhonului si cu pui e deosebit;am salvat reteta

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Foarte frumos,felicitari.Si eu folosesc foarte des tarhon imi place aroma care o da si in special pentru carnea de pasare.Ai votul meu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Foarte bune!

    • Fara foto

      Vekas Maria , 12 mai 2010

      Pentru duminica am preparat acest fel de mancare si le-a placut mult membrilor familiei mele.Este un preparat deosebit.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte buna mancarica!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 4 pulpe de curcan,
  • 120g.napi,
  • 120g. dovlecel,
  • 1/2 praz,
  • 120g.morcovi,
  • 120g.mazare dulce,
  • 1 ceapa,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 l. supa de carne,
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde,
  • frunze de tarhon,
  • 30ml.smantana proaspata,
  • sare,
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Foarte bune.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui exotic