Pulpe de curcan cu tarhon

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 4 pulpe de curcan,
  • 120g.napi,
  • 120g. dovlecel,
  • 1/2 praz,
  • 120g.morcovi,
  • 120g.mazare dulce,
  • 1 ceapa,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 l. supa de carne,
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde,
  • frunze de tarhon,
  • 30ml.smantana proaspata,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie pulpele de curcan.Se desprinde usor pielita fiecarei pulpe si se pun fire de tarhon sub pielita.Daca este necesar, ca acestea sa nu iasa in timpul prepararii, se prinde pielita cu scobitori.Se aseaza pulpele astfel pregatite intr-o cratita.

2.Se curata si se spala morcovii,prazul si ceapa si se taie rondele.Usturoiul curatat se zdrobeste.Legumele se aseaza peste carnea de curcan.Se toarna supa de carne,se adauga patrunjelul verde, prins intr-un manunchi si se fierbe totul, pe foc mic, timp de 45 de minute.Se pune sare si piper, dupa gust.

3.Se pregatesc legumele pentru garnitura.Se spala napii, se curata;dovleceii , de asemenea.Se pun napii si dovleceii,taiati bastonase ,impreuna cu mazarea dulce sa fiarba pe aburi.

4.Cand pulpele de curcan sunt fierte, se scot din supa , se pun intr-un vas de Jena si se pastreaza la cald.Sup ramasa se strecoara si se repune la fiert, lasand sa scada la jumatate.

5.Se spala si se toaca restul de tarhon .Smantana se amesteca cu supa strecurata si se pune la fiert, pe foc mic cca.5 minute, amestecand mereu.Se adauga tarhonul tocat, se mai lasa 1 minut sa fiarba , se ia de pe foc si se pastreaza la cald.Se sareaza si pipereaza.

6.In momentul servirii, legumele se aseaza in vasul de Jena de jur imprejurul pulpelor si se acopera cu sosul de tarhon .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Reteta de cartofi la cuptor. Cartofi la cuptor cu ulei de masline, sare, piper, condimente si ierburi aromatice. Reteta...

Cartofi la cuptor
Cotlet de vitel cu piure de mazare

Cotlet de vitel cu piure de mazare

Amestecul de mirodenii se amesteca, se pun intr-o tava si se imprastie.

Cotlet de vitel cu piure de mazare
Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine

Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine

O prajitura delicioasa, stiam ca asa va fi, inca de cand m-am gandit la aceasta combinatie care mie imi place tare mult.

Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor