Pulpe de curcan cu tarhon

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 4 pulpe de curcan,
  • 120g.napi,
  • 120g. dovlecel,
  • 1/2 praz,
  • 120g.morcovi,
  • 120g.mazare dulce,
  • 1 ceapa,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 l. supa de carne,
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde,
  • frunze de tarhon,
  • 30ml.smantana proaspata,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie pulpele de curcan.Se desprinde usor pielita fiecarei pulpe si se pun fire de tarhon sub pielita.Daca este necesar, ca acestea sa nu iasa in timpul prepararii, se prinde pielita cu scobitori.Se aseaza pulpele astfel pregatite intr-o cratita.

2.Se curata si se spala morcovii,prazul si ceapa si se taie rondele.Usturoiul curatat se zdrobeste.Legumele se aseaza peste carnea de curcan.Se toarna supa de carne,se adauga patrunjelul verde, prins intr-un manunchi si se fierbe totul, pe foc mic, timp de 45 de minute.Se pune sare si piper, dupa gust.

3.Se pregatesc legumele pentru garnitura.Se spala napii, se curata;dovleceii , de asemenea.Se pun napii si dovleceii,taiati bastonase ,impreuna cu mazarea dulce sa fiarba pe aburi.

4.Cand pulpele de curcan sunt fierte, se scot din supa , se pun intr-un vas de Jena si se pastreaza la cald.Sup ramasa se strecoara si se repune la fiert, lasand sa scada la jumatate.

5.Se spala si se toaca restul de tarhon .Smantana se amesteca cu supa strecurata si se pune la fiert, pe foc mic cca.5 minute, amestecand mereu.Se adauga tarhonul tocat, se mai lasa 1 minut sa fiarba , se ia de pe foc si se pastreaza la cald.Se sareaza si pipereaza.

6.In momentul servirii, legumele se aseaza in vasul de Jena de jur imprejurul pulpelor si se acopera cu sosul de tarhon .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise