Carnea de curcan se spala si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se ia spuma se adauga morcovul, telina ,ceapa si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand incepe sa fie patrunsa carnea.Morcovul,telina si ceapa nu se vor arunca,se pot folosi la supa,la pilaf etc...
Carnea se va aseza in tava,se adauga foile de dafin, cuisoarele,condimente dupa gust,se toarna vinul amestecat cu otetul de la arpagic ,arpagicul,se completeaza cu zeama de carne(in care au fiert pulpele)si se introduce la cuptor la foc mediu pana se fragezeste si se rumeneste frumos...Din cand in cand se mai stropeste friptura cu sosul din tava si daca este cazul se va mai completa cu putina zeama de carne...

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii