autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Pulpe de curcan la cuptor cu arpagic

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 ianuarie 2010

Ingrediente
2 kg pulpe curcan dezosate, 600 g arpagic murat(se gaseste si in comert la borcan), Condimente :4-6 cuisoare,3-4 foi de dafin,sare,piper macinat,piper boabe,cimbru si tarhon macinat, 150 ml vin alb amestecat cu cca 100 ml otet in care a fost murat arpagicul, un morcov, felii de telina si o ceapa

Dificultate: Redusa Timp: 2h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Carnea de curcan se spala si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se ia spuma se adauga morcovul, telina ,ceapa si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand incepe sa fie patrunsa carnea.Morcovul,telina si ceapa nu se vor arunca,se pot folosi la supa,la pilaf etc...
Carnea se va aseza in tava,se adauga foile de dafin, cuisoarele,condimente dupa gust,se toarna vinul amestecat cu otetul de la arpagic ,arpagicul,se completeaza cu zeama de carne(in care au fiert pulpele)si se introduce la cuptor la foc mediu pana se fragezeste si se rumeneste frumos...Din cand in cand se mai stropeste friptura cu sosul din tava si daca este cazul se va mai completa cu putina zeama de carne...
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan la cuptor cu arpagic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
pulpa de iedut cu cartoi la cuptor

pulpa de iedut cu cartoi la cuptor

Spalam bine pulpa de iedut si o taiem. Curatam , spalam si taiem cartofii. Punem in tava de la aragaz

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    Multumesc...

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    Gustos!!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Multumesc si spor la bucatareala Lumi...O sa-ti placa in mod sigur...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      buneee! Si eu am sa pregatesc maine o mancarica din carne de curcan.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Multumesc mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      gustoase

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 kg pulpe curcan dezosate
  • 600 g arpagic murat(se gaseste si in comert la borcan)
  • Condimente :4-6 cuisoare,3-4 foi de dafin,sare,piper macinat,piper boabe,cimbru si tarhon macinat
  • 150 ml vin alb amestecat cu cca 100 ml otet in care a fost murat arpagicul
  • un morcov, felii de telina si o ceapa

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulada de porc cu sos pikant de prune