autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de ied la cuptor

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2013

Ingrediente
1 pulpa de ied si 1 picior din fata, 3 bucati ceapa verde, 4 bucati usturoi verde, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 lingurita cimbru uscat, 1 lingurita oregano uscat, sare, piper, 3 foi de dafin, 4 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingura morcov tocat marunt, 600 ml vin rosu, 1 canita otet

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa.
Intr-un vas punem otetul, 2-3 litri de apa, carnea si o lasam sa stea in acest amestec 1-2 ore.
Intr-o cratita pregatim baitul astfel:
Punem vinul, zeama de lamaie, oregano, cimbrul, morcovul maruntit, boiaua de ardei, foile de dafin rupte bucatele, sare, piper si le amestecam bine.
Ceapa si usturoiul verde le curatam, le spalam, le taiem rondele si le punem in bait.
Punem carnea in tot acest amestec, acoperim cratita si o dam la frigider pana a 2 a zi, intre timp puteti sa o mai invartiti si pe cealalta parte.
A 2 a zi punem carnea intr-o tava, turnam si din bait dar nu tot.
Curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul in tava.
Uleiul il picuram peste carne pentru putin luciu.
Acoperim totul cu staniol si dam tava la cuptor cam pentru 1 ora si jumatate - 2 ore.
In bucatarie va fi un miros imbatator si o sa va cuprinda o pofta ( cam asa au patit ai mei, eu am fost mai reticienta daca nu-mi place carnea asta:D )
Incercam cu o furculita iedul si cand este bine patruns, scoatem staniolul si mai lasam 15 minute pana prinde o crusta aurie.
O scoatem din cuptor cand este gata si o tinem acoperita pentru a ramane frageda.
Pofta buna dragilor, nu uitati sa nu faceti exces si langa aceasta friptura sa puneti si un pahar de vin rosu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de ied la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piure de cartofi cu carnati picanti si ciuperci la cuptor

Piure de cartofi cu carnati picanti si ciuperci la cuptor

Piureul gata facut se amesteca cu putin cimbru si sare daca mai este necesar. In vasul uns cu unt

7 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Ardei umplut cu legume, carne si orez

Ardei umplut cu legume, carne si orez

1-Scoatem coditele de la ardei ii spalam si ai lasam la scurs.,2-Ceapa o tocam marunt si o calim

15 voturi    10 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa de ied si 1 picior din fata
  • 3 bucati ceapa verde
  • 4 bucati usturoi verde
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • piper
  • 3 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura morcov tocat marunt
  • 600 ml vin rosu
  • 1 canita otet

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Sunculita afumata cu garnitura de orez si legume