Ingrediente
pulpe de iepure (în cazul meu pulpele de la un iepure de casă, crescut de mama soacră), ceapă verde - 2-3 fire, ardei gras rosu - 1 buc, ardei gras verde - 2 buc, ciuperci champignon - vreo 10 buc, praz - 1-2 buc, morcov - 2 buc, roşii cherry - vreo 10-15 buc (eu am avut din acelea foarte mici), ulei de măsline, frunze dafin,, boabe de piper, boabe de enibahar strivite, cimbru, sare, un pahar mare de bere - adică 330-350 ml
Dificultate: Medie | Timp: 3h 20 min
7 voturi
Mod de preparare
Între timp curăţăm şi spălăm toate legumele, adică: ceapa verde, prazul, morcovul, ciupercile, ardeii, roşiile. După care le tăiem în bucăţi potrivite.
Scoatem pulpele de iepure din baiţ şi le punem la călit, perpelit, semiprăjit într-o tigaie cu ulei încins. Le întoarcem pe toate părţile, la foc potrivit, pentru a se rumeni foarte puţin. Scopul nu este acela de a le prăji ci doar de a le perpeli puţin prin ulei încins şi a se fixa aroma condimentelor cu care a fost băiţuit (dacă mi-e permisă exprimarea :)) ).
Separat, într-o altă tigaie (eu folosesc un wok) încingem vreo 50 ml ulei măsline şi punem toate legumele la călit, la înăbuşit la foc mic, amestecându-le mereu, pentru a nu se arde. Când încep să se înmoaie punem un capac şi le lăsăm la foc înăbuşit cam vreo 15-20 minute, având mare grijă de ele.
Când legumele sunt aproape gata adăugăm şi pulpele de iepure şi stingem totul cu un pahar mare de bere rece. Mai lăsăm pe foc maxim 5 minute, până când tot acest amestec de legume şi carne e gata-gata să de-a clocote. Apoi punem totul într-un vas termorezistent şi dăm la cuptor pentru o oră.
Ceea ce rezultă este o friptură de iepure cu o crustă rumenie deasupra şi o frăgezime de carne în interior.....plus o garnitură de legume aromată.