autor:

Alice Ciobanu

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpe de iepure cu bere

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2011

Ingrediente
pulpe de iepure (în cazul meu pulpele de la un iepure de casă, crescut de mama soacră), ceapă verde - 2-3 fire, ardei gras rosu - 1 buc, ardei gras verde - 2 buc, ciuperci champignon - vreo 10 buc, praz - 1-2 buc, morcov - 2 buc, roşii cherry - vreo 10-15 buc (eu am avut din acelea foarte mici), ulei de măsline, frunze dafin,, boabe de piper, boabe de enibahar strivite, cimbru, sare, un pahar mare de bere - adică 330-350 ml

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Pulpele de iepure se spală bine şi se pun, pentru câteva ore într-un baiţ (sau marinată, după unii). Baiţul îl facem din puţin ulei de măsline, cimbru, boabe de piper, boabe de enibahar strivite, sare, frunze de dafin. Cu acesta frecăm bine pulpele de iepure pe toate părţile, le crestăm pe lângă os, acoperim vasul cu o folie de aluminiu şi lăsăm la rece 2-3 ore, poate chiar şi mai mult.

Între timp curăţăm şi spălăm toate legumele, adică: ceapa verde, prazul, morcovul, ciupercile, ardeii, roşiile. După care le tăiem în bucăţi potrivite.



Scoatem pulpele de iepure din baiţ şi le punem la călit, perpelit, semiprăjit într-o tigaie cu ulei încins. Le întoarcem pe toate părţile, la foc potrivit, pentru a se rumeni foarte puţin. Scopul nu este acela de a le prăji ci doar de a le perpeli puţin prin ulei încins şi a se fixa aroma condimentelor cu care a fost băiţuit (dacă mi-e permisă exprimarea :)) ).

Separat, într-o altă tigaie (eu folosesc un wok) încingem vreo 50 ml ulei măsline şi punem toate legumele la călit, la înăbuşit la foc mic, amestecându-le mereu, pentru a nu se arde. Când încep să se înmoaie punem un capac şi le lăsăm la foc înăbuşit cam vreo 15-20 minute, având mare grijă de ele.



Când legumele sunt aproape gata adăugăm şi pulpele de iepure şi stingem totul cu un pahar mare de bere rece. Mai lăsăm pe foc maxim 5 minute, până când tot acest amestec de legume şi carne e gata-gata să de-a clocote. Apoi punem totul într-un vas termorezistent şi dăm la cuptor pentru o oră.

Ceea ce rezultă este o friptură de iepure cu o crustă rumenie deasupra şi o frăgezime de carne în interior.....plus o garnitură de legume aromată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de iepure cu bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Spanac cu carne de pui

Spanac cu carne de pui

Tocam carnea de pui.In uleiul de masline calim usturoiul,apoi adaugam carnea.O calim cam 7 min.Adaugam

4 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

"Mansaf"- mancarea nationala a Iordaniei

Se incepe cu “ jameedul”; cu o seara inainte se sparg bulgarii de iaurt si se lasa la inmuiat

15 voturi    14 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

7 voturi

Ingrediente

  • pulpe de iepure (în cazul meu pulpele de la un iepure de casă
  • crescut de mama soacră)
  • ceapă verde - 2-3 fire
  • ardei gras rosu - 1 buc
  • ardei gras verde - 2 buc
  • ciuperci champignon - vreo 10 buc
  • praz - 1-2 buc
  • morcov - 2 buc
  • roşii cherry - vreo 10-15 buc (eu am avut din acelea foarte mici)
  • ulei de măsline
  • frunze dafin,
  • boabe de piper
  • boabe de enibahar strivite
  • cimbru
  • sare
  • un pahar mare de bere - adică 330-350 ml

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Ciocanele de pui cu spanac