autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpe de miel cu usturoi prajit

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 pulpe (inferioare) de miel, , piper negru macinat, , 1-2 linguri ulei, , 2 tulpini mijlocii de praz, taiate rondele, , 1 crenguta de rozmarin, , 1 ceasca vin alb sec, , 1 capatana de usturoi.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr.. Se freaca pulpele cu piper, se incinge uleiul intr-o tigaie de fonta si se prajesc, pe rand, la foc potrivit, pana ce se rumenesc bine. Se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se pun intr-o cratita.
Se prajeste apoi si prazul (in tigaie), pana ce se inmoaie si se pune si el in cratita, impreuna cu vinul si rozmarinul.
Se taie capatana de usturoi in doua, se ung suprafetele taiate cu ulei si se aseaza cele doua jumatati in cratita, cu partea unsa in sus, dar fara sa le acopere zeama. Se fierbe carnea incet, la foc mic si cu capac, circa o ora, apoi se ia capacul, se mai lasa 15 minute pe foc si la urma se indeparteaza rozmarinul. Friptura de miel se serveste cu legume calite si cu paine unsa cu usturoiul prajit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de miel cu usturoi prajit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu tocanita de pui

Pilaf de orez cu tocanita de pui

Maruntaiele de pui se spala si se taie bucati potrivite. Ceapa si gogosarul se curata apoi se taie

3 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftele in sos de vin rosu

Chiftele in sos de vin rosu

Se face un amestec din carnea tocata, carnea pt carnati, ou, patrunjel, condimente pt. carne si

2 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 pulpe (inferioare) de miel
  • piper negru macinat
  • 1-2 linguri ulei
  • 2 tulpini mijlocii de praz
  • taiate rondele
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 ceasca vin alb sec
  • 1 capatana de usturoi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pulpe de pui cu smantana