Ingrediente
ptr 4 persoane, , 8 pulpe de pasare curatate si spalate, 2 pahare de orez fiert in apa, 50 gr de stafide, 2mere verzi acre taiate felii subtiri, 4cartofi mari curatati si taiati felii subtiri, 11/2 pahar de apa, 3 cuburi de Knor in stil indian, hirtie pergament, folie de aluminium
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
7 voturi
Mod de preparare
Intr-un pyrex adinc uns bine cu ulei se pun un strat de cartofi peste care se presoara un pahar de orez fiert .Peste orez se pun felii de mere si deasupra lor inca un pahar de orez.Peste ultimul strat de orez se aseaza pulpele si se adauga stafidele.Apa se pune la fiert si se adauga cubuletele de knor in stil indian se amesteca pina se dizolva complect si se toarna peste pulpe.
Se acopera pyrexul cu pergament si deasupra cu folia de aluminium si se da la cuptor la caldura potrivita.Se coace 45 de minute .Se scot hirtiile si se lasa sa se rumeneasca inca 10 minute.Se serveste cald cu muraturi.Cartofii care se pun la inceput in pyrex trebuie sa acopere toata baza ei au menirea de a nu lasa orezul sa se prinda de fund.Este o mincare deosebita si dupa mine destul de usor de pregatit.(orezul poate fi pregatit cu o zi inainte.)
constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010
Interesanta ideie !