Pulpe de pui cu cartofi la gratar

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pulpe de pui cu cartofi la gratar

Ingrediente

  • 1kg. pulpe de pui
  • 1kg. cartofi cu coarja rosie
  • 1kg. ardei capia
  • 50-60g. unt
  • 1lingurita oregano
  • 2-3linguri ulei
  • 2-3linguri otet
  • cateva fire de patrunjel
  • piper si sare

Mod de preparare

Ardei coacem pe gratar ii curatam de coarja si facem o salata cu 2 linguri de ulei, 2-3 linguri de otet si sare. Pulpele de pui amestecam cu oregano, putin ulei, sare si piper dupa gust si lasam sa stea o jumatate de ora. Cartofii cu coarja se spala bine, ii taiem in 4 si punem la fert in apa cu putina sare si lasam pana sunt jumatate ferti. Scurgem apa si cat timp lasam la racit cartofii, punem pulpele la gratarul aragazului electric si ii frigem pana se rumenesc bine dupa care le pastram intr-o tavita la cald. Cartofii ii punem intr-o tava unsa cu unt, presaram cu bucatele de unt pe deasupra cartofilor si daca mai trebuie punem si putina sare. Introducem tava la gratarul cuptorului si lasam sa se coaca pana prind o crusta. Se pune 2-3 pulpite in farfurie cu cartofi alaturi, presaram totul cu patrunjel maruntit si servim cu salata de ardei copti. Merge bine cum un vin rose demisec. Eu am servit un vin alb demisec de tara din zona Cotnari. Va urez pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta