Autor:
mihai (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 11 iulie 2011
Ingrediente
1kg. pulpe de pui, 1kg. cartofi cu coarja rosie, 1kg. ardei capia, 50-60g. unt, 1lingurita oregano, 2-3linguri ulei, 2-3linguri otet, cateva fire de patrunjel, piper si sare
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Ardei coacem pe gratar ii curatam de coarja si facem o salata cu 2 linguri de ulei, 2-3 linguri de otet si sare. Pulpele de pui amestecam cu oregano, putin ulei, sare si piper dupa gust si lasam sa stea o jumatate de ora. Cartofii cu coarja se spala bine, ii taiem in 4 si punem la fert in apa cu putina sare si lasam pana sunt jumatate ferti. Scurgem apa si cat timp lasam la racit cartofii, punem pulpele la gratarul aragazului electric si ii frigem pana se rumenesc bine dupa care le pastram intr-o tavita la cald. Cartofii ii punem intr-o tava unsa cu unt, presaram cu bucatele de unt pe deasupra cartofilor si daca mai trebuie punem si putina sare. Introducem tava la gratarul cuptorului si lasam sa se coaca pana prind o crusta. Se pune 2-3 pulpite in farfurie cu cartofi alaturi, presaram totul cu patrunjel maruntit si servim cu salata de ardei copti. Merge bine cum un vin rose demisec. Eu am servit un vin alb demisec de tara din zona Cotnari. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu cartofi la gratar" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dupa ce spalam foarte bine pulpele de pui,le condimentam si le dam la frigider cel putin o ora sa
12 voturi
9 comentarii
1h
Cartofii noii se curata dupa care se spala, mazarea se curata boabele din pastai si se spala, se
12 voturi
1 comentariu
50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011
Imi place,e foarte bun !
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011
Delicioase!***** Si ce vase frumoase; oare de unde?