Pulpe de pui cu legume la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Ingrediente

  • 4 pulpe intregi
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel 150 g
  • 2 rosii
  • 2 ardei grasi rosu/galben
  • 4-5 catei de usturoi
  • 50 g telina
  • cateva fire de patrunjel
  • optional cateva pastai de fasole verde
  • 20 ml ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml vin alb {apa cu 2 lingurite otet si o lingurita zahar)
  • sare, piper, paprika, cimbru, curry ( 1 lingurita sau 1 cub concentrat de ciuperci sau pui)

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele, apoi se taie in bucati mai mari. Rosiile se decojesc si se taie in sferturi. Pulpele se spala si se taie in doua, apoi se condimenteaza cu concentrat, piper si paprika.

Intr-o tava mai adanca puneti legumele si zarzavaturile, carnea, stropiti cu ulei, dati un praf de sare si adaugati apa cat sa le acopere pana la 3/4. Acoperiti cu folie de aluminiu (staniol) si dati la cuptor la foc mic 1 ora.

Scoateti tava, descoperiti si adaugati usutoiul necuratat si zdrobit un pic cu latul cutitului, vinul (apa cu otet si zahar). Gustati zeama si dregeti eventual gustul, adaugati verdeata taiata mare si dati tava la cuptor, descoperita, inca 30-40 minute. Verificati din cand in cand sa nu scada zeama prea mult.

Cand carnea este foarte moale scoateti tava din cuptor si asezati pe un platou legumele, carnea, decorati cu verdeata, foi de salata, stropiti bine cu ulei de masline si cu sos din tava, apoi pudrati cu putin curry si cimbru.

Cine doreste poate ingrosa la urma sosul care ramane in tava cu 2 lingurite de faina direct pe aragaz amestecand cu un tel in forma de para.

Decorati fiecare portie cu frunza de salata, verdeata, iar sosul care ramane il puneti separat intr-o sosiera.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise