autor:

Alice Ciobanu

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu morcov si busuioc

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 mai 2011

Ingrediente
pulpe de pui, un morcov mare, 3-4 căţei de usturoi, busuioc, ulei de măsline, un pahar de vin roşu (contrar variantelor clasice cu vinul alb), foi dafin, delikat, oregano foarte puţin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Într-o tavă se pune un strat de rondele de morcov, după care se aranjează pulpele de pui, apoi se pun printre ele usturoi tăiat şi restul rondelelor de morcov, apoi se presară condimentele, mult busuioc, delikat şi se stropeste cu ulei de măsline. Se toarnă apoi un pahar de vin roşu, se acoperă cu o foaie de aluminiu şi se dă la cuptor pentro o oră, la foc mijlociu. După 15 minute scoatem foaia de aluminiu şi lăsăm totul la cuptor până se rumenesc frumos. Din 15 în 15 minute se stropesc pulpele de pui cu zeama din tavă şi se mai întorc din când în când.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu morcov si busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Preparatele, branzeturile, ciupercile, ardeiul gras, toate curatate, spalate, taiate marunt, se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Fragede,gustoase si simplu de preparat. Curatam,spalam si taiem pulpele in jumatati. Le lasam

13 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Poenar , 14 februarie 2015

    nu acopar cu nimic f. bun

  • Fara foto

    Veronica Negot , 13 februarie 2015

    super,super reteta. Daca nu-ti place Delikat pune Vegeta si daca nuti place folia de alum.pune Capac,si numai comenta atita.

  • Fara foto

    Reli Barbu , 12 ianuarie 2015

    eu procedez astfel:acopar mai intati cu hartie de copt, iar deasupra pun folia de aluminiu, ca sa fixeze mai bine totul si atunci nu mai este folia de AL in contact direct cu carnea de pasare.

    • Fara foto

      Nita Gina-alina , 05 decembrie 2014

      foarte adevarat incercati sa evitati delikatul

    • Fara foto

      Iordache Vasilica , 07 noiembrie 2014

      care este noutatea? morcovi ?? are dreptate Eugenia Fscu--.

    • Fara foto

      Maria Domsa , 06 decembrie 2013

      foarte bune!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 mai 2011

      Delicioase!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

11 voturi

Ingrediente

  • pulpe de pui
  • un morcov mare
  • 3-4 căţei de usturoi
  • busuioc
  • ulei de măsline
  • un pahar de vin roşu (contrar variantelor clasice cu vinul alb)
  • foi dafin
  • delikat
  • oregano foarte puţin

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioase!*****

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Medalion de curcan cu sos de unt, lamaie si chimen