autor:

Alice Ciobanu

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu morcov si usturoi

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iulie 2011

Ingrediente
3 pulpe de pui, 700-800 gr mocov, 5 catei de usturoi, sare si piper boabe, 2 frunze dafin, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pulpele de pui spalate le-am pus la fiert in putina apa rece, cam vreo 15 minute. Le-am spumuit de cateva ori, dupa care le-am pus intr-o tigaie, la prajit pe ambele parti pret de vreo 10 minute, tot invartindu-le din cand in cand.

Morcovul, ras pe razatoarea mare, l-am pus la calit in ulei incins, intr-un ceaun, cratita de tuci. L-am tot invartit acolo, pana a inceput sa se inmoaie si sa se sfarame. Am pus apoi usturoiul tocat, o cana de zeama de carne de pui, sare, piperul boabe si frunza de dafin. Am pus un capac si am lasat la foc inabusit cam vreo 30-40 minute.

Apoi am pus carnea peste sosul de morcov si am mai lasat asa niste clocote, cred ca vreo 10 minute, total...sau mai bine zis pana scade din zeama si se face asa un sosulet.

Asta e! Simplu, bun, sanatos.

Scuzati ca nu am fotografii exemplare, dar in timpul shooting-ului, cineva (oare cine?! :P) si-a bagat manutele in farfurie. Se pare ca nu mai avea rabdare :P :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu morcov si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Pieptul de pui se taie fasiute subtiri si se trece prin nuca sau alune sau seminte de dovleac tocate

3 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui si legume la gratar si orez

Pui si legume la gratar si orez

Pulpele se taie si se pun decat partile superioare la gratar la fel se procedeaza si cu legumele:

13 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2011

    Delicios!***** Uite cum te dai de gol ca ai si ajutor la gatit si iei tu tot creditul...Ha ha ha...

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 26 iulie 2011

    Cred ca e ff buna mancarica judecand dupa manutele nerabdatoare!:)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicios!***** Uite cum te dai de gol ca ai si ajutor la gatit si iei tu tot creditul...Ha ha ha...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe la dubletta