autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu orez si legume

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2013

Ingrediente
ptr 5 persoane, 10 pulpe de pui mai mici sau 6 pulpe mari, ulei de masline - 2-3linguri, 1 ardei rosu-taiat cuburi, 1 ardei verde subtire sau galben-taiat cuburi, 1 ceapa mare-taiata cuburi, 3-4 catei de usturoi, 2-3 rosii cojite de coaja taiate cuburi, 11/2 pahar de orez lung, 1/2 pahar de vin alb, 2-3 fire de sofran muiate in putina apa, 2-3 pahare de supa de pasare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Se incinge uleiul intr-o cratita anti aderenta, se prajesc putin pulpele numai cat sa schimbe culoarea si le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas se adauga ceapa si usturoiul zdrobit, se amesteca putin, se lasa sa se prajeasca, se adauga ardeii si pe urma si rosiile, se lasa putin sa se prajeasca impreuna, se adauga putina sare groasa care scoate apa din rosii, se pun pulpele, se adauga supa si vinul si lasam sa dea in clocot se face focul potrivit si se lasa sa fiarba 10 minute, acoperit cu un capac. Se face loc in mijlocul cratitei si se adauga orezul spalat, se amesteca putin se adauga sofranul cu apa lui, se da la gust cu sare, piper putin coriandu macinat, si se lasa sa fiarba la foc mic cu capac acoperit 15-20 de minute pana orezul este gata.

Se da la cuptor ptr 10 minute ca sa se rumeneasca putin si se serveste cald cu muraturi.

Este o mancare gustoasa foarte usor de pregatit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu orez brun si legume

Pulpe de pui cu orez brun si legume

Se curata pulpele, se pune orezul la inmuiat separat, se curata legumele, se taie ceapa rosi julien,

15 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Legume cu orez si pulpe de pui

Legume cu orez si pulpe de pui

Se apala legumele si se usuca.Ceapa cu prazul si usturoiul se pun la calit in 2-3 linguri de ulei.Se

5 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • ptr 5 persoane
  • 10 pulpe de pui mai mici sau 6 pulpe mari
  • ulei de masline - 2-3linguri
  • 1 ardei rosu-taiat cuburi
  • 1 ardei verde subtire sau galben-taiat cuburi
  • 1 ceapa mare-taiata cuburi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 rosii cojite de coaja taiate cuburi
  • 11/2 pahar de orez lung
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 2-3 fire de sofran muiate in putina apa
  • 2-3 pahare de supa de pasare

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Mazare cu carnaciori