Se incinge uleiul intr-o cratita anti aderenta, se prajesc putin pulpele numai cat sa schimbe culoarea si le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas se adauga ceapa si usturoiul zdrobit, se amesteca putin, se lasa sa se prajeasca, se adauga ardeii si pe urma si rosiile, se lasa putin sa se prajeasca impreuna, se adauga putina sare groasa care scoate apa din rosii, se pun pulpele, se adauga supa si vinul si lasam sa dea in clocot se face focul potrivit si se lasa sa fiarba 10 minute, acoperit cu un capac. Se face loc in mijlocul cratitei si se adauga orezul spalat, se amesteca putin se adauga sofranul cu apa lui, se da la gust cu sare, piper putin coriandu macinat, si se lasa sa fiarba la foc mic cu capac acoperit 15-20 de minute pana orezul este gata.
Se da la cuptor ptr 10 minute ca sa se rumeneasca putin si se serveste cald cu muraturi.
Este o mancare gustoasa foarte usor de pregatit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii