autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu orez si legume

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2013

Ingrediente
ptr 5 persoane, 10 pulpe de pui mai mici sau 6 pulpe mari, ulei de masline - 2-3linguri, 1 ardei rosu-taiat cuburi, 1 ardei verde subtire sau galben-taiat cuburi, 1 ceapa mare-taiata cuburi, 3-4 catei de usturoi, 2-3 rosii cojite de coaja taiate cuburi, 11/2 pahar de orez lung, 1/2 pahar de vin alb, 2-3 fire de sofran muiate in putina apa, 2-3 pahare de supa de pasare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Se incinge uleiul intr-o cratita anti aderenta, se prajesc putin pulpele numai cat sa schimbe culoarea si le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas se adauga ceapa si usturoiul zdrobit, se amesteca putin, se lasa sa se prajeasca, se adauga ardeii si pe urma si rosiile, se lasa putin sa se prajeasca impreuna, se adauga putina sare groasa care scoate apa din rosii, se pun pulpele, se adauga supa si vinul si lasam sa dea in clocot se face focul potrivit si se lasa sa fiarba 10 minute, acoperit cu un capac. Se face loc in mijlocul cratitei si se adauga orezul spalat, se amesteca putin se adauga sofranul cu apa lui, se da la gust cu sare, piper putin coriandu macinat, si se lasa sa fiarba la foc mic cu capac acoperit 15-20 de minute pana orezul este gata.

Se da la cuptor ptr 10 minute ca sa se rumeneasca putin si se serveste cald cu muraturi.

Este o mancare gustoasa foarte usor de pregatit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu orez brun si legume

Pulpe de pui cu orez brun si legume

Se curata pulpele, se pune orezul la inmuiat separat, se curata legumele, se taie ceapa rosi julien,

15 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu legume și pulpe de pui

Pilaf de orez cu legume și pulpe de pui

Rețeta aceasta este ușor și repede de făcut și este perfectă pentru orice zi din săptămână.

38 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • ptr 5 persoane
  • 10 pulpe de pui mai mici sau 6 pulpe mari
  • ulei de masline - 2-3linguri
  • 1 ardei rosu-taiat cuburi
  • 1 ardei verde subtire sau galben-taiat cuburi
  • 1 ceapa mare-taiata cuburi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 rosii cojite de coaja taiate cuburi
  • 11/2 pahar de orez lung
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 2-3 fire de sofran muiate in putina apa
  • 2-3 pahare de supa de pasare

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Liseine (specific arab)